Πιάσιμο μετά από άσκηση; Να οι σωστές διατάσεις για κάθε σημείο – Shape.gr

5 αλήθειες που θα σε κάνουν να καις περισσότερο - Shape.gr

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Η επαναλαμβανόμενη κίνηση προκαλεί “σφιξίματα” στους μυς», λέει ο Jordan Metzl, συγγραφέας του βιβλίου The Athlete’s Book of Home Remedies. Εδώ, ο ειδικός καταγράφει τα πιο ευάλωτα στους τραυματισμούς και πιάσιμο σημεία και σε βοηθά να τα ανακουφίσεις.

Ισχία
Οι μύες γύρω από την άρθρωση των ισχίων, δηλαδή οι καμπτήρες των ισχίων, σε βοηθούν να σηκώσεις το γόνατο ψηλά όπως τρέχεις. Μπορεί να πάθουν φλεγμονή, με αποτέλεσμα μια αίσθηση σφιξίματος ή και οξύ πόνο σε κάθε βήμα.
Τι να φάω πριν την προπόνηση; Και τι να φάω μετά την άσκη

Δικέφαλοι ποδιών
Καθώς το πέλμα σου πατάει στο έδαφος, οι δικέφαλοί σου συσπώνται για να εξισορροπήσουν τη μπροστινή κίνηση του σώματός σου. «Μερικές φορές, η ένταση αυτή μπορεί να τους ασκήσει πίεση» λέει ο δρ Metzl.
Γλουτιαίοι
Οι γλουτιαίοι σου, που συμβάλουν στη σταθεροποίηση της λεκάνης σε κάθε πάτημα, μπορεί να σφίξουν επώδυνα αν είναι πολύ αδύναμοι, αναφέρει ο δρ Metzl.
Γάμπες
Η επιτάχυνση κάθε δρασκελιάς προκαλεί μικροσκοπικές ρωγμές και διατάσεις στις μυϊκές ίνες στις γάμπες σου.

Πιάσιμο μετά την άσκηση; Δες τις διατάσεις που ανακουφίζουν
Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις το πιάσιμο μετά από άσκηση είναι μια στρατηγική τέντωσε-και-μαλάκωσε. Ο δρ Metzl συμβουλεύει: «Προτού τρέξεις, κάνε τρία λεπτά δυναμικές διατάσεις, ανάμεσά τους προβολές με βήμα, και στη συνέχεια δύο λεπτά χαλαρό τρέξιμο». Όταν θα γυρίσεις στο σπίτι, πάρε ένα foam roller και «σιδέρωσε» απαλά τους μυς σου με αυτές τις κινήσεις.
Κύλιση καμπτήρων του ισχίου
Ξάπλωσε μπρούμυτα στο έδαφος, με τους μηρούς σου επάνω στο roller, στο ύψος πάνω από το γόνατο. Ο κορμός σου στηρίζεται στους πήχεις σου.Κύλησε το σώμα προς τα πίσω μέχρι το roller να φτάσει στην κορυφή των μηρών∙ κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60”.
Διάβασε επίσης: Κάνε σωστά διατάσεις πριν και μετά την άσκηση

Κύλιση γλουτιαίων
Κάθισε στο πάτωμα με το δεξί γλουτό επάνω στο foam roller και τις παλάμες να πατάνε δίπλα στα ισχία. Σταύρωσε τη δεξιά γάμπα πάνω από τον αριστερό μηρό και γείρε λίγο πίσω τον κορμό. Κύλησε το σώμα μπροστά μέχρι το roller να φτάσει στη μέση σου∙ κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60”. Άλλαξε πλευρές∙ επανάλαβε.
Κύλιση δικεφάλων
Κάθισε στο έδαφος, με το πίσω μέρος του δεξιού γονάτου επάνω στο roller και τις παλάμες να πατάνε δίπλα στα ισχία. Σταύρωσε τον αριστερό αστράγαλο πάνω από το δεξιό αστράγαλο και γείρε λίγο τον κορμό σου πίσω.Κύλησε το σώμα εμπρός ώσπου το roller να φτάσει στους γλουτούς∙ κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60”. Άλλαξε πλευρές∙…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: