Πιερρακάκης: Να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε με το χθες ή το αύριο

«Σήμερα συμπλήρωσε 7 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του προέδρου της ΝΔ. Σε λίγους μήνες συμπληρώνει 4 χρόνια πρωθυπουργός», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης σε ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας αφιερωμένη στην ψηφιακή πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα. 

Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατέστησε την Ελλάδα ουραγό σε κάθε δείκτη και ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, ειπε, εφάρμοσε το πρόγραμμά εν μέσω σοβαρών κρίσεων.

«Μιλάμε πλέον για μια χώρα πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές, που μειώνει φόρους. Όλα αυτά έγιναν τυχαία; Μας έσωσε το μαξιλάρι του κ. Τσίπρα όπως λέει; Έχουμε απέναντι μας την πιο τοξική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος. Τους επόμενους μήνες θα παίξουν τα ρέστα τους . Εμείς θα προσπαθήσουμε το αντίθετο», συνέχισε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι καλή ευκαιρία αυτή τη συζήτηση όχι μόνο για αυτά τα οποία έγιναν αλλά και γιατί έγιναν με συνεργασία μεταξύ υπουργών .

«Σε μια παράταξη που είχε βαρεθεί να απολογείται σε αυτούς που δεν είχαν σχέση με την πρόοδο, όλες οι επιτυχίες τις οποίες χειρίστηκε το υπουργείο αυτό ήταν ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Η Ελλάδα έχει επιτέλους μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση», συνέχισε.

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι η παρουσία του κ. Πιερρακάκη σε αυτό το υπουργείο αποτελεί απόδειξη γιατί «η ΝΔ είναι η μόνη μεγάλη παράταξη».

Πρόσθεσε πως έρχονται εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών και «εκεί θα αποφασίσουμε τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο».

Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο με τον απολογισμό για τη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα και εβδομάδες που συμβαίνουν δεκαετίες. Αυτό το βιώσαμε στο πετσί μας. Μέχρι το 2019 οι κρίσεις ήταν ενδογενείς. Από το 2019 ήταν εξωγενείς», είπε στις πρώτες του κουβέντες.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε οτι το 2019 η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές σε μια λογική να κλείσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. «Η κυβέρνηση είχε διττό χαρακτήρα. Έλυσε εκκρεμότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκκρεμείς συμβάσεις . Και από την άλλη η διαχείριση των κρίσεων. Η κυβέρνηση κατάφερε να κομίσει νέα λογική αποτελεσμάτων», υπογράμμισε .

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε σύγκριση των οικονομικών δεικτών την περίοδο 2015-2019 και μετέπειτα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: