Πηγή Δεβετζή: 'Είχα εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα αθλητισμού, με έριξε στον καναπέ'

Πηγή Δεβετζή: 'Είχα εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα αθλητισμού, με έριξε στον καναπέ'

Ακόμα μία εξομολόγηση αθλήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού βγήκε στο φως. Πιο συγκεκριμένα, η Πηγή Δεβετζή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό σεξουαλικής βίας που έπεσε θύμα.

Η πρωταθλήτρια του στίβου περιέγραψε την τραγική της εμπειρία που την ώθησε μέχρι και σε μοναστήρι για μικρό χρονικό διάστημα. Η Ολυμπιονίκης του στίβου μίλησε ανοιχτά και το περιστατικό αυτό λέγοντας πως επρόκειτο για οικογενειάρχη που της είχε τάξει τη μεγάλη ζωή στον αθλητισμό.

“Είναι κάτι που δεν έχω πει ποτέ στη ζωή μου και το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τελευταία το έβγαλα και το εξομολογήθηκα. Είχα και εγώ μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού από παράγοντα του αθλητισμού. Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ως ένα κορίτσι από την επαρχία, ποτέ δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι ένας άνθρωπος θα με πλησιάσει για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα. Γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε ‘λαγούς με πετραχήλια’. Ήμουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη αλλά δεν ήμουν ακόμα γυναίκα.

Επειδή μου έταξε τη μεγάλη ζωή και σπίτι, τον έβλεπα σαν πατέρα μου και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί. Είχα πάθει κατάθλιψη. Με είχε καλέσει μια μέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει. Αισθάνθηκα πολύ άβολα, πήγε να μου κατεβάσει το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Δόξα τω Θεώ με βοήθησε ο Θεός και ευτυχώς χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και κόβεται η φωνή σου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος από έξω, σαν θεόσταλτος και έτσι προσπάθησα να ξεφύγω.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου γιατί ο πατέρας μου θα έλεγε να έρθει να με πάρει. Μετά ήμουν πολύ επιθετική με τους άνδρες”, παραδέχτηκε η Πηγή Δεβετζή και συνέχισε:

“Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Βέβαια όταν έμπαινα στον στίβο δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και να γελάσει το χειλάκι μου. Έπειτα από πολλά χρόνια είπα ότι πρέπει να το βγάλω από μέσα μου. Και τι έκανα; Εξαφανίστηκα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: