Πινγκ πονγκ: Επιτυχημένο και… ασφαλές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες

Πινγκ πονγκ: Επιτυχημένο και… ασφαλές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες

Άκρως επιτυχημένο και ας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές συνθήκες για την πρόληψη του κορονοϊού, ήταν το εξ’ αναβολής Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες για το 2020 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πενήντα δύο αθλητές από 11σωματεία συμμετείχαν στη διοργάνωση, που έγινε στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και στην ευρύχωρη κοινή προπονητική αίθουσα του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α.) με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) ν’ αναλαμβάνει και φέτος την τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη και βέβαια να εξασφαλίζει τη διαιτησία. Στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube έχει αναρτηθεί ο τελικός της κλάσης 6 ανάμεσα στους δευτεραθλητές Ευρώπης του ομαδικού Χατζηκυριάκο-Μουχθή.

Το ετήσιο event αποτέλεσε την πρώτη διοργάνωση της οικείας ομοσπονδίας σε κλειστή εγκατάσταση μετά την καραντίνα, καθώς προηγήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Τηρήθηκε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά, απαγορεύτηκε η παρουσία θεατών και δεν έγιναν απονομές. Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ αγωνιστικά τραπέζια (στην αίθουσα του ΑΟ Ταταύλα), υπήρχε πρόβλεψη για προθέρμανση ακριβώς δίπλα (στην αίθουσα του Πέρα) και ο μεγάλος χώρος χάριζε ανέσεις για ν’ απολαύσουν ξανά αγωνιστική δράση δεκάδες αθλητές κι αθλήτριες. 

Το πρόγραμμα άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής με το ομαδικό (έγιναν 4 κατηγορίες, όλες ανδρών) και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με όλους τους πανελληνιονίκες στα ατομικά (11 κατηγορίες). Ως επίσημη προσκεκλημένη της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. τίμησε τους αγώνες με την παρουσία της η Θεσσαλονικιά, Τίνα Κρόττα, η οποία είναι πρόεδρος της Επιτροπής Para Table Tennis της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF). Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. Γιώργος Φουντουλάκης, ο γενικός γραμματέας της και πρώην διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αμαξίδιο Κώστας Σιάχος, όπως φυσικά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρόνης Πολίτσης.  

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία: 

Στο απλό: 

Κλάση 1 ανδρών:

  1. Γρηγόρης Χρυσικός (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
  2. Νικόλαος Καπλάνης (Τυρταίος)
  3. Θεοφάνης Παπαδημητρίου (Α.Σ.Α.Χ.)

Κλάση 2 ανδρών:

  1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)
  2. Στέφανος Βερύκοκος (Α.Σ.Α.Χ.)
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

Κλάση 3 ανδρών:

  1. Παναγιώτης Ζαφείρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
  2. Χρήστος Φράγκος (Α.Σ.Α.Χ.)
  3. Χρήστος Καραγιάννης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

Κλάσεις 4-5 ανδρών:

  1. Γιάννης Αποστόλου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: