Πλειομετρικές ασκήσεις: Αυτή είναι η καλύτερη προπόνηση για την εμμηνόπαυση – Shape.gr

Πλειομετρικές ασκήσεις

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Συνεργάστηκε η Χρύσα Βέργη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer (@vergi_xrysa).

Οι γυναίκες που ξεπερνούν την ηλικία των 40 και με βάση κληρονομικούς παράγοντες είναι πιθανό να βρεθούν στη φάση της εμμηνόπαυσης. Η ηλικία που θα φτάσεις στην εμμηνόπαυση ποικίλει αλλά κατά μέσο όρο συμβαίνει σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 50 ετών.
Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στο γυναικείο σώμα και τα συμπτώματά που παρουσιάζει είναι αποτέλεσμα της πτώσης της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης στις ωοθήκες.

Τα πιο συχνά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες είναι οι διαταραχές στην περίοδο, οι εξάψεις και οι μεταπτώσεις στη διάθεση. Άλλα συμπτώματα που αναφέρουν γυναίκες σε εμμηνόπαυση είναι: πνευματική σύγχυση, διαταραχή στη μνήμη και τη σκέψη και τη συγκέντρωση, κυκλοθυμία, αίσθημα θλίψης και κάποιες φορές κατάθλιψη, διαταραχή στον ύπνο, απώλεια λίμπιντο ή ελαττωμένη επιθυμία για επαφή αλλά και ξηρότητα στον κόλπο.
Συμπτώματα εμμηνόπαυσης: Φυσικές λύσεις για τις εξάψεις, τον νυχτερινό ιδρώτα, την κούραση, τα νεύρα
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών 
Κάποια όμως από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης δεν γίνονται αντιληπτά άμεσα. Ένα από αυτά είναι η μείωση της οστικής πυκνότητας που έχει ως συνέπεια την οστεοπενία και την οστεοπόρωση. Που μπορούν και τα δύο να δυσκολέψουν τη ζωή των γυναικών όσο μεγαλώνουν καθώς τις κάνουν πιο επιρρεπείς σε κατάγματα και άλλες κακώσεις των οστών.

Θα πρέπει να ξέρουμε όμως πως τα οστά δυναμώνουν με την επιβάρυνση! Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ πιέζεις ένα οστό τόσο ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα ώστε να το κάνει πιο δυνατό για να αντέξει την επιβάρυνση. Χαρακτηριστικό αυτής της λειτουργίας του εγκεφάλου είναι το γεγονός πως σπάνια παχύσαρκες γυναίκες (που αναγκάζονται να κουβαλάνε κάποια κιλά παραπάνω) έχουν οστεοπόρωση ή οστεοπενία.
Όλες οι υπόλοιπες γυναίκες λοιπόν θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να κάνουν τα κόκαλα τους πιο δυνατά. Παλιότερα οι γυμναστές έλεγαν πως 20 αλματάκια επιτόπου καθημερινά μπορούν να σώσουν τα κόκαλα μια γυναίκας. Αυτό πλέον έχει εμπλουτιστεί με μια σειρά από ασκήσεις που λέγονται πλειομετρικές.
Ποιες είναι οι πλειομετρικές ασκήσεις; 
Πλειομετρικές ονομάζονται οι ισχυρές αερόβιες ασκήσεις, που έχουν ως στόχο την βελτίωση της ταχύτητας, της δύναμης αλλά και της αντοχής. Γίνονται με το σωματικό βάρος και περιλαμβάνουν αναπηδήσεις. Έχουν λοιπόν σαν σκοπό και στόχο την πλήρη διάταση των μυών που γυμνάζονται, σε σύντομο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: