Πληθωρισμός-ρεκόρ, κοντά στο 13%! Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πληθωρισμός-ρεκόρ, κοντά στο 13%! Σήμερα οι ανακοινώσεις

 Με ανεξέλεγκτους ρυθμούς τρέχει ο πληθωρισμός, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ επί εποχής ευρώ. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν σήμερα και αναπόφευκτα θα προκαλέσουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αναγκάζοντας το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο να αναζητήσει τρόπους για τη συγκράτηση των τιμών – μιά προσπάθεια που δεν έχει αποδώσει ουσιαστικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή “έτρεξε” τον Σεπτέμβριο με ετήσιο ρυθμό κοντά στο 13%, σημαιώνοντας επιτέχυνση και σε μηνιαία βάση (σε σχέση με τον Αύγουστο).

Επισημαίνεται ότι στην πρώτη εκτίμηση της η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat ) είχε τοποθετήσει τον εναρμονισμένο δείκτη πληθωρισμού στο 12,1% για τον Σεπτέμβριο. Ομως ο τρόπος μέτρησης διαφέρει από εκείνον της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος βγάζει κατά κανόνα υψηλότερο δείκτη.

Στο κυβερνητικό κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι οι δυνατότητες ανάσχεσης των ανατιμήσεων στην αγορά είναι περιορισμένες και συμβιβάζονται πλέον με την ιδέα ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να τρέχει με ρυθμό πάνω από 10% τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: