Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της Προανακριτικής

Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της Προανακριτικής

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
kkok@naftemporiki.gr

«Πόλεμο» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής να ταχθεί υπέρ της ποινικής δίωξης του τέως υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. H πλειοψηφία της Επιτροπής -που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016- σημειώνει ωστόσο πως αναφορικώς με το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου «οι ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος, αν και υπάρχουν, είναι απλές και όχι επαρκείς για άσκηση δίωξης».

Το πόρισμα παραδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και η απόφαση λαμβάνεται με τουλάχιστον 151 ψήφους. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία της Επιτροπής ζητά επίσης να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Εισαγγελία και σε Φορολογικές και Ελεγκτικές Αρχές αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας «Documento», καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

«Κόλαφος»

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξελίξεις αυτές αναζωπύρωσαν την ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη «γαλάζια» πλευρά σημειώνεται πως το αποδεικτικό υλικό της Επιτροπής είναι κόλαφος για τους «πρωταγωνιστές» εκείνης της εποχής και γίνεται λόγος για επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από «τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά». Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων.

Στις εξελίξεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, όπου σημείωσε πως «άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για τον Νίκο Παππά αποσύρεται υπό τον φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι». Ακολούθησε απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία όπου ένα πολιτικό κόμμα πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχός του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: