Πολιτική αντιπαράθεση για τις βάσεις των σχολών

Πολιτική αντιπαράθεση για τις βάσεις των σχολών

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Αναζωπυρώθηκε χθες η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για περίπου 30.000 μαθητές που μένουν εκτός ΑΕΙ, με το υπουργείο Παιδείας να απαντά πως στόχος είναι οι νέοι που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο να αποφοιτούν.

«Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μόνο εισαχθέντες. Εμάς, μας ενδιαφέρει να έχουμε αποφοίτους» σημείωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. «Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν προοπτική, να έχουν διεξόδους, να έχουν επιλογές. Όταν όμως μπαίνεις στο πανεπιστήμιο, χωρίς να πληροίς τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, καταλήγεις εγκλωβισμένος. Καταλήγεις με ένα απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να μπορείς να κάνεις το βήμα παραπέρα» είπε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός προσέθεσε πως είναι πολύ εύκολο για έναν πολιτικό να λέει «όλοι ελεύθερα στα πανεπιστήμια», αδιαφορώντας για το εάν αυτά τα παιδιά θα αποφοιτήσουν. Μάλιστα, απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση είπε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξέρετε τι ποσοστό φοιτητών μας εισάγεται και δεν αποφοιτά; Το 40%».

«Βάση εισοδήματος»

«Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, «ακόμα δεν έχει κλείσει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τους μαθητές. Μην εφαρμόσετε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Δώστε στους 30.000 μαθητές τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικά, όπως πέρσι, και να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα πανεπιστήμια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επιστολή του νεαρού Διονύση, ο οποίος συγκέντρωσε 20.988 μόρια -1.838 περισσότερα από την περσινή βάση- λέγοντας πως «δεν μπορεί να εισαχθεί ούτε στο Μετσόβιο ούτε καν στη δεύτερη επιλογή του λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα».

Απευθυνόμενος στην κ. Κεραμέως είπε «τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση, άριστο μαθητή; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν τον Διονύση;».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: