“Πονοκέφαλος” η συγκέντρωση μετρητών στις τράπεζες των ΗΠΑ

Η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex αγόρασε την τράπεζα της Μόσχας Ακρόπολη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τα μετρητά κυριάρχησαν στους ισολογισμούς των αμερικανικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι μεγάλοι όμιλοι συμβουλεύουν εταιρικούς πελάτες να βγάλουν κεφάλαια από καταθέσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, γκρουπ όπως η JPMorgan Chase και η Citigroup έχουν συζητήσεις με μεγάλους εταιρικούς πελάτες με στόχο να τους πείσουν να μεταφέρουν μετρητό από τις καταθέσεις τους σε αμοιβαία κεφάλαια.

Η FED αποφάσισε το Μάρτιο να τερματίσει το καθεστώς χαλαρών κεφαλαιακών κανόνων που επέβαλε λόγω της πανδημίας και το οποίο δεν απαιτούσε από τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους λόγω μεγάλων καταθέσεων.

Συνήθως η αύξηση των καταθέσεων είναι ευπρόσδεκτη καθώς επιτρέπει στις τράπεζες να δανείσουν περισσότερο. Η υπερβολική αύξηση όμως δημιουργεί ταυτόχρονα την απαίτηση να δεσμεύει το τραπεζικό σύστημα περισσότερο κεφάλαιο.

Οι καταθέσεις στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες με κριτήριο το ενεργητικό (JPMorgan, Bank of America και Citi) αυξήθηκαν κατά 243 δισ. δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, ενώ πέρυσι είχαν εισροές 1 τρισ. δολαρίων!

Η JP Morgan ήδη έχει αρχίζει να βελτιώνει την κεφαλαιακή της δομή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το πρώτο τρίμηνο εξέδωσε προνομιούχες μετοχές 1,5 δισ. δολαρίων, κίνηση που βελτιώνει τα κεφάλαια Tier I και βελτιώνει τον δείκτη μόχλευσης.

Οι τραπεζίτες πίστευαν αρχικά ότι οι αυξημένες καταθέσεις της πανδημίας θα βγουν από το σύστημα καθώς η οικονομία ομαλοποιείται. Τώρα όμως εκτιμούν ότι είναι πιθανό, εξαιτίας των πρωτοφανών μέτρων νομισματικής τόνωσης, να βρεθούν με υπερβολικές καταθέσεις για χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: