Πως η Κίνα επιχειρεί να διαμορφώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω του … Twitter | ΣΚΑΪ

Πως η Κίνα επιχειρεί να διαμορφώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω του … Twitter

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Διεθνείς αναλυτές έχουν παρατηρήσει τα τελευταία συναπτά έτη μία υπερπροσπάθεια της Κίνας και του κομμουνιστικού κυβερνόντος κόμματος να διαμορφώσει την κοινή γνώμη, με έναν φιλόδοξο «αθόρυβο»… πόλεμο που δείχνει να έχει ανοίξει για τα καλά: τα «δυτικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, η συγκεκριμένη- αέναη- «μάχη» φαίνεται πως δίνεται και στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους επτά μήνες μία τεράστια έρευνα από το Associated Press και το Oxford Internet Institute, τμήμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οδήγησε στο συμπέρασμα πως  η άνοδος της Κίνας στο Twitter τροφοδοτήθηκε από στρατό «ψεύτικων λογαριασμώ»ν που έχουν κάνει… αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων αρκετών Κινέζων διπλωματών και κρατικών μέσων ενημέρωσης,  ενισχύοντας κρυφά  την… προπαγάνδα της χώρας που δύναται να αγγίξει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν αποκαλύπτεται το γεγονός πως το «περιεχόμενο» σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε τους  λογαριασμούς που παραβιάζουν την πολιτική χειραγώγησης της πλατφόρμας μας, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών που σχετίζονται με αυτά τα δίκτυα», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter σε δήλωση του πριν από μερικές ημέρες. «Εάν έχουμε σαφή στοιχεία για λειτουργίες πληροφοριών που σχετίζονται με το κράτος, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η επιβολή των κανόνων μας και η κατάργηση λογαριασμών που εμπλέκονται σε αυτήν τη συμπεριφορά. Όταν ολοκληρωθούν οι έρευνές μας, αποκαλύπτουμε όλους τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο στο δημόσιο αρχείο μας.», συνέχισε στη δήλωσή του.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας υποστήριξε πως δεν χρησιμοποιεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν υπάρχει η λεγόμενη παραπλανητική προπαγάνδα, ούτε  μοντέλο διαδικτυακής καθοδήγησης της κοινής γνώμης», δήλωσε το Υπουργείο της χώρας στο AP. «Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα εγκαταλείψουν τη διακριτική τους στάση, θα βγάλουν τα βαμμένα γυαλιά τους και θα ακολουθήσουν μια ειρηνική, αντικειμενική και ορθολογική προσέγγιση στο πνεύμα της διαφάνειας και της συμμετοχής», συνέχισε στη δήλωσή του.

Πάνω από το 60% όλων των retweets για τις κινεζικές πρεσβείες στην Αγκόλα και την Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 προήλθαν από λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Hua Chunying και Zhao Lijian συγκέντρωσε περισσότερα από 20.000 retweets από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: