Πώς η κοσμοθεωρία του Ερντογάν βυθίστηκε στον Βόσπορο | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πώς η κοσμοθεωρία του Ερντογάν βυθίστηκε στον Βόσπορο | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Την αυξανόμενη ασυμμετρία ανάμεσα στην κοσμοθεωρία και στα αφηγήματα της Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τη μια μεριά, και την τουρκική κοινωνία και των νέων γενιών της χώρας, από την άλλη, ανέδειξε η σύγκρουση των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου με την τουρκική κυβέρνηση.

Η ασυμμετρία αυτή αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της χώρας και έχει γίνει η βασική πρόκληση του τούρκου Προέδρου και του πολιτεύματός του καθώς, παρά τις συστηματικές προσπάθειές τους να χειραγωγήσουν την κοινωνία και να χαλιναγωγήσουν τις κοινωνιολογικές δυναμικές, το χάσμα ανάμεσα στο «Παλάτι» και στη διαρκώς μεταλλασσόμενη Τουρκία βαθαίνει ανεπιστρεπτί.

Μήδεια : Η Αττική φόρεσε τα «λευκά» της – Εντυπωσιακές εικόνες

Εκλογή πρυτάνεων χωρίς εκλογές

Το ίδιο το «sui generis» προεδρικό σύστημα του Ερντογάν αποτελεί βασική πηγή της ασυμμετρίας καθώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει σχεδιαστεί για μια αρχετυπική φαντασιακή κοινωνία στην οποία τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν αντιδρά, τίποτα δεν βρίσκεται σε διάδραση με τον υπόλοιπο κόσμο. Πριν το προεδρικό αυτό σύστημα, τα πανεπιστήμια οργάνωναν εκλογές για τους πρυτάνεις και ο εκάστοτε Πρόεδρος επέλεγε ανάμεσα από τρεις προτεινόμενους υποψήφιους. Μετά το προεδρικό σύστημα, το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, το οποίο τελεί υπό την ουσιαστική κηδεμονία του «Παλατιού», επιλέγει ποιον θα προτείνει στον Πρόεδρο για πρύτανη, χωρίς πια εκλογές ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς.

Ο διορισμός του συγκεκριμένου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου αποδείχθηκε ακόμα πιο ασυμμετρικός, καθώς όχι μόνο ο νέος πρύτανης δεν προέρχεται από το ίδιο πανεπιστήμιο, όπως ο προκάτοχός του, αλλά είναι και εντελώς ξένος στην κουλτούρα του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου – ένα πανεπιστήμιο το οποίο οι αντιφρονούντες θεωρούν ως το τελευταίο «προπύργιο» του φιλελευθερισμού και του προοδευτισμού στην ανώτατη εκπαίδευση και οι φιλοκυβερνητικοί ως το κατεξοχήν πανεπιστήμιο των ύποπτα δυτικότροπων «ελίτ» και κέντρο διακίνησης υπονομευτικών για την Τουρκία ιδεών.

Το προεδρικό σύστημα του Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί βασική πηγή της ασυμμετρίας καθώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει σχεδιαστεί για μια αρχετυπική φαντασιακή κοινωνία στην οποία τίποτα δεν αλλάζει

Η μικρογραφία των νέων γενεών

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου είναι ουσιαστικά κάτι άλλο, κάτι πολύ πιο σημαντικό για την Τουρκία σήμερα: Είναι ένα προοδευτικό πανεπιστήμιο, οι φοιτητές του οποίου αποτελούν μια μικρογραφία των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: