Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Στον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική μεταμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη και μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προκλήσεων της, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Mobile World Congress 2022, ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Business, Vinod Kumar.

Όπως τόνισε, η τεχνητή νοημοσύνη θα καταστεί καταλυτική στην άμβλυνση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της υγείας, όπως η δυνατότητα πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη απ’ όπου και όταν χρειάζεται, αλλά και η προσβασιμότητα και εμβέλεια των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ο CEO του Vodafone Business επισήμανε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη όχι μόνο των στόχων αυτών, αλλά στην υπέρβαση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασθενείς.

Η πανδημία επιταχυντής της ψηφιοποίησης

Σύμφωνα με όσα είπε, η πανδημία επιτάχυνε την ψηφιοποίηση της Υγείας, φέρνοντας ψηφιακές, ιατρικές επισκέψεις, τεχνολογίες απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών, αλλά και τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud Computing και οι αισθητήρες, που μέσω του Internet of Things, χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση των φαρμακευτικών προϊόντων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, με παρακολούθηση της κατάστασής τους σε πραγματικό χρόνο.

Όπως εξήγησε ο Vinod Kumar, η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, όπως για παράδειγμα, μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική, φέρνοντας επεμβάσεις εξ αποστάσεως μέσω 5G και εξαλείφοντας έτσι τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι βάσει μίας πρόσφατης έκθεσης της Deloitte, έως το 2025 πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα λαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους και θα ακολουθήσουν μια προληπτική προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία, μέσω εφαρμογών, wearables και άλλων συνδεδεμένων συσκευών και σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη.

Τεχνολογία και ψυχική υγεία

Σύμφωνα με τον CEO του Vodafone Business, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ρόλο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με την ψυχική υγεία, η οποία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επηρεάζει τουλάχιστον το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, με το 20% των παιδιών και των εφήβων να πάσχει από κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής.

«Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας εξακολουθεί να εμποδίζει τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Αλλά ακόμα και όταν οι ασθενείς ξεπεράσουν αυτό το στίγμα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ασθενειών που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: