Πώς να αντιμετωπίσετε το παιδί που δαγκώνει

Πώς να αντιμετωπίσετε το παιδί που δαγκώνει

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τα μικρά παιδιά δαγκώνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως λόγω οδοντοφυΐας ή απλά για να δουν την αντίδραση που θα προκαλέσουν. Ειδικότερα τα παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών περνούν αυτή τη φάση, την οποία τελικά ξεπερνούν.
Γιατί τα παιδιά δαγκώνουν
Τα παιδιά δαγκώνουν για διάφορους λόγους. Οι πιο συχνοί είναι οι εξής:

Πονάνε
Τα μωρά δαγκώνουν συνήθως την περίοδο που βγάζουν δόντια. Το δάγκωμα προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο και τα πρησμένα ούλα τους.
Εξερευνούν τον κόσμο τους

Πολύ μικρά παιδιά χρησιμοποιούν το στόμα τους για να εξερευνήσουν, όπως και τα χέρια τους. Σχεδόν όλα όσα παίρνουν στα χέρια τους τα βρέφη ή τα μικρά παιδιά, τελικά καταλήγουν στο στόμα τους.
Αναζητούν τρόπο αντίδρασης
Μέρος της εξερεύνησης είναι η περιέργεια. Τα μικρά παιδιά πειραματίζονται για να δουν τι είδους αντίδραση θα προκαλέσουν οι ενέργειές τους. Θα δαγκώσουν έναν φίλο ή το αδελφάκι τους για να ακούσουν μια κραυγή από το στόμα τους, χωρίς να συνειδητοποιούν ωστόσο πόσο οδυνηρό είναι για τον άλλον.

Λαχταρούν την προσοχή
Στα μεγαλύτερα παιδιά, το δάγκωμα είναι ένας τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή. Όταν ένα παιδί αισθάνεται ότι το αγνοούν, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο  για να τραβήξει την προσοχή ( ακόμα κι αν χρειαστεί να υποστεί συνέπειες).
Πώς να σταματήσετε το δάγκωμα
Εάν το μωρό σας βγάζει δόντια, φροντίστε να έχετε πάντα ένα δροσερό δακτύλιο οδοντοφυΐας ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να βυθίσει τα δόντια στο χέρι κάποιου άλλου.
Αποφύγετε καταστάσεις στις οποίες το παιδί σας μπορεί να εκνευριστεί αρκετά για να δαγκώσει. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ανάγκες του – συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και του ύπνου – έχουν ικανοποιηθεί πριν βγείτε για να παίξετε.
Μάθετε στο παιδί σας να ζητάει αυτό που θέλει κι όχι να το αρπάζει πόσο μάλλον να δαγκώνει, προκειμένου να το αποκτήσει.
Δώστε στο παιδί σας αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας (για παράδειγμα, διαβάζοντας ή παίζοντας μαζί), ώστε να μη δαγκώνει μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή. Η πρόσθετη προσοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν το παιδί περνάει μεταβατικές περιόδους, όπως είναι ο ερχομός ενός νέου μωρού στην οικογένεια.
Πηγή: webmd.com

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: