Πώς να καθαρίσετε σωστά την οδοντόβουρτσά σας

Πώς να καθαρίσετε σωστά την οδοντόβουρτσά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούμε καθημερνά την οδοντόβουρτσα μας δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνουμε υπολείμματα τροφών, πλάκα και βακτήρια από τα δόντια, τα ούλα και τη γλώσσα μας. Το πιο κοινό λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να πιστεύουμε ότι ένα απλό ξέβγαλμα μετά τη χρήση με νερό είναι αρκετό για τον καθαρισμό της.

Στις τρίχες της οδοντόβουρτσας μπορούν να παραμείνουν ίχνη οδοντόκρεμας και βακτηρίων από το στόμα και τα χέρια και αν δεν τοποθετηθεί με το καπάκι της δίπλα στην οδοντόκρεμα είναι εύκολο να μεταφερθούν στην επιφάνεια των τριχών κολοβακτηρίδια.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της οδοντόβουρτσας

Κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσά σας, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα τροφής που βρίσκονται στην επιφάνεια και το εσωτερικό των τριχών. Στη συνέχεια, αφήστε την να στεγνώσει στον αέρα πριν την αποθηκεύσετε.

Πώς να καθαρίσετε μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα ή μια κεφαλή οδοντόβουρτσας

Ξεπλύντε με ζεστό νερό: Ενώ οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε κρύο νερό όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, το ζεστό νερό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στον καθαρισμό της οδοντόβουρτσας. Πριν και μετά από κάθε χρήση, ξεπλύντε την κεφαλή της οδοντόβουρτσας με καυτό νερό.

Μουλιάστε την οδοντόβουρτσα σε αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα: Ρίξτε αρκετό αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα (τα περισσότερα περιέχουν στη σύστασή τους αλκοόλ) σε ένα μικρό κύπελλο για να καλύψετε το κεφάλι της οδοντόβουρτσας. Αφήστε την κεφαλή να μουλιάσει για τουλάχιστον δύο λεπτά πριν την αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια πετάξτε το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιήσατε.

Χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό τεχνητών οδοντοστοιχιών: Τα περισσότερα καθαριστικά των τεχνητών οδοντοστοιχιών περιέχουν απολυμαντικά συστατικά και διατίθενται στην αγορά υπό τη μορφή δισκίου. Διαλύστε το μισό δισκίο σε ένα φλιτζάνι δροσερό νερό. Στη συνέχεια, αφήστε το κεφάλι της οδοντόβουρτσας να μουλιάσει μέσα στο περιεχόμενο για ένα λεπτό. Αμέσως μετά ξεπλύντε την οδοντόβουρτσα και φυλάξτε την.

Χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου: Ρίξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) σε ένα μικρό κύπελλο για να καλύψετε πλήρως το κεφάλι της οδοντόβουρτσας. Αμέσως θα απελευθερωθούν μικροσκοπικές φυσαλίδες που θα απολυμάνουν την κεφαλή της οδοντόβουρτσας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πετάξτε το χρησιμοποιημένο υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή απολύμανσης UV-C: Οι συσκευές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: