Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί με δυνατό χαρακτήρα

Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί με δυνατό χαρακτήρα

Τα παιδιά με δυνατό χαρακτήρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν προβλήματα, τυχόν δυσκολίες ή αποτυχίες.
Δεν σημαίνει ότι καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, είναι αγενή ή συμπεριφέρονται προκλητικά. Αντίθετα, τα δυνατά παιδιά είναι ανθεκτικά και έχουν το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
Ως γονείς υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενσταλάξετε ψυχική δύναμη στα παιδιά σας ώστε να διαμορφώσουν ένα δυνατό χαρακτήρα.
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τα βοηθήσετε 

Βοηθήστε τα να μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.
Δείξτε τους πώς να σκέφτονται θετικά.
Διδάξτε τους να αντικαθιστούν τις αρνητικές σκέψεις με πιο ρεαλιστικές.

Δείξτε στα παιδιά πώς να είναι ανθεκτικά
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αντιδρούν σε διαφορετικές καταστάσεις παρακολουθώντας τους γονείς τους. Επομένως, ο τρόπος που εσείς αντιμετωπίζετε τα πράγματα αλλά και το πώς αντιδράτε, έχουν άμεση επίπτωση στο παιδί και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.
Πρότυπο νοητικής δύναμης
Το να δείξετε στο παιδί σας πώς να είναι πνευματικά δυνατό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το ενθαρρύνετε να αναπτύξει πνευματική δύναμη. Η αυτο-βελτίωση πρέπει να είναι προτεραιότητα στη ζωή σας.

Δείξτε στο παιδί σας πώς να αντιμετωπίζει τους φόβους
Εάν το παιδί σας αποφεύγει οτιδήποτε τρομακτικό, δεν θα αποκτήσει ποτέ την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθετί που το κάνει να νιώθει άβολα. Είτε το παιδί σας φοβάται το σκοτάδι είτε φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους, βοηθήστε το να αντιμετωπίσει τους φόβους του κάνοντας ένα μικρό βήμα τη φορά. Εμψυχώστε το, επαινέστε τις προσπάθειές του και επιβραβεύστε το για το θάρρος του.

Διδάξτε την ψυχική ανθεκτικότητα
Αναζητήστε ευκαιρίες για να ενδυναμώσετε τα παιδιά σας να είναι πνευματικά δυνατά. Δουλεύοντας μαζί τους σε διαφορετικές καταστάσεις, μπορείτε να μεταδώσετε την ψυχική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν συναισθήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν με άνεση.

Διδασκαλία ειδικών δεξιοτήτων
Ο τρόπος επίλυσης προβλημάτων, η αυτοπειθαρχία, ο έλεγχος των παρορμήσεων είναι δεξιότητες που θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει να συμπεριφέρεται παραγωγικά, ακόμη και όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με πειρασμούς, δύσκολες συνθήκες ή αποτυχίες.
Αφήστε το παιδί σας να κάνει λάθη
Το παιδί σας πρέπει να ξέρει ότι τα λάθη αποτελούν μέρος της ζωής όλων των ανθρώπων. Το ζητούμενο είναι να μπορεί να τα αναγνωρίζει και να μην τα επαναλαμβάνει.

Ενθαρρύνετε το παιδί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: