Πώς θα έχεις υπό τον έλεγχό σου την καθαριότητα του σπιτιού όλο το καλοκαίρι!

Πώς θα έχεις υπό τον έλεγχό σου την καθαριότητα του σπιτιού όλο το καλοκαίρι!

Ωστόσο, για κάποιες άλλες μανούλες, όπως εγώ ή και εσύ πιθανότητα, τα πράγματα λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Διότι αν εργάζεσαι και βρίσκεσαι από το πρωί έως αργά το απόγευμα σε έναν διαρκή «μαραθώνιο» με τον χρόνο και τις υποχρεώσεις, την ώρα που τα μικρά σου και οι φίλοι τους κάνουν… κατάληψη στο σαλόνι σου, τότε σίγουρα ξέρεις από «πρώτο» χέρι ότι το καλοκαίρι, δεν είναι η πιο ευνοϊκή εποχή για μια εργαζόμενη μητέρα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λοιπόν, όταν ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού κάθε απόγευμα, μπαίνεις κουρασμένη και κάθιδρη από τη ζέστη στο σπίτι, αντικρίζοντας το απόλυτο χάος. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις, είναι να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις. Αντιθέτως, αυτό που λαχταράς είναι να απολαύσεις ένα δροσιστικό ντους και λίγες στιγμές χαλάρωσης με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θέλεις να βγάλετε την τηλεόραση στο μπαλκόνι και να στήσετε το δικό σας αυτοσχέδιο, θερινό σινεμά, να χαρείτε έναν οικογενειακό περίπατο στη βραδινή πόλη ή ένα απογευματινό μπάνιο στην πλησιέστερη παραλία.
Το ξέρω καλά, διότι για αρκετά χρόνια, ένιωθα πως δεν απολάμβανα στο έπακρο τα καλοκαίρια με τα παιδιά μου, αφού τα πρωινά βρισκόμουν στο γραφείο και τα βράδια τα περνούσα αγκαλιά με μία σκούπα ή μία σφουγγαρίστρα. Κάπως έτσι, ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημά μου, έναν τρόπο για να κερδίζω χρόνο και να τον επενδύω στην οικογένειά μου, ανακάλυψα τους «συμμάχους» που με το πάτημα ενός κουμπιού, μου δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στην καθαριότητα του σπιτιού, ακόμη και όταν βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά.
Όταν το πάτημα ενός κουμπιού αρκεί για να απολαμβάνεις το καλοκαίρι σου, όπως θέλεις
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, που δεν τελειώνουν ποτέ. Παρόλα αυτά, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι που η ζέστη είναι αφόρητη, η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια ιδιαίτερα κουραστική δουλειά, ένα «αναγκαίο κακό» που ιδανικά θα ήθελες να αποφεύγεις. Κατανοώ πως δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς, όταν το σπίτι δεν είναι στην εντέλεια, όμως δεν θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα, αν το καθάριζε κάποιος άλλος για εσένα τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού, ενώ εσύ θα ήσουν ξαπλωμένη στην πετσέτα σου, απολαμβάνοντας τους ήχους των κυμάτων, το ζεστό «χάδι» του ήλιου στο σώμα σου και την παρέα των μικρών σου;

Προτού βιαστείς να σκεφτείς πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, δώσε μου μία στιγμή να σου μιλήσω για την αγαπημένη μου Roomba, δηλαδή το καλύτερο και πιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: