Πώς το Facebook και το Twitter απειλούν τη δημοκρατία – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Facebook: Επιτρέπει τη μαζική διαγραφή παλιών post

Το Facebook και το Twitter έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία λογοκρισίας προκειμένου να εμποδίσουν την αναμετάδοση ειδήσεων που δεν ευνοούν την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν πλέον σαν μονοπώλιο πληροφόρησης επιλέγοντας ποιες ειδήσεις θα φτάνουν στους ψηφοφόρους και ποιες όχι. Και σήμερα μπορεί στόχος τους να είναι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Κορωνοϊός : Εφιαλτικές οι συγκρίσεις με την περίοδο καραντίνας – Πόσο αυξήθηκε η θνησιμότητα

Η όλη ιστορία έχει σοκάρει όχι μόνο τους οπαδούς του Τραμπ, αλλά και όλους όσους ανησυχούν για την ελευθερία του Τύπου, δεδομένου ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:  Την περασμένη Τρίτη η αμερικανική εφημερίδα New York Post αποκάλυψε σειρά από emails, μέσα από τα οποία γινόταν εμφανές ότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, χρησιμοποιούσε τη σχέση του με τον πατέρα του προκειμένου να αποκομίζει τεράστια κέρδη από εταιρείες στην Ουκρανία.

Την ίδια ημέρα ο Αντι Στόουν, εκπρόσωπος του Facebook έγραψε στο Twitter ότι το κοινωνικό δίκτυο θα περιορίσει την διάδοση της είδησης έως ότου ανεξάρτητοι ερευνητές πιστοποιήσουν ότι το ρεπορτάζ της New York Post ευσταθεί.

Να σημειωθεί ότι την ουσία του ρεπορτάζ δεν την είχαν αμφισβητήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε ο Μπάιντεν, ούτε το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Λίγο αργότερα στον χορό του περιορισμού της διάδοσης της είδησης μπήκε και το Twitter εκπρόσωποι του οποίου ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν όλους τους χρήστες που επιχειρούν να ανεβάσουν την είδηση στην πλατφόρμα. Ως δικαιολογία προέβαλαν το γεγονός ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας στηριζόταν σε υλικό που είχε προέλθει από χακάρισμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Twitter δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τη διαρροή των λεπτομερειών για τους φόρους του Τραμπ, που είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό η εφημερίδα New York Times.

Πώς το Facebook και το Twitter απειλούν τη δημοκρατία - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Θύελλα αντιδράσεων

Και ακόμα περισσότερο το Twitter αγνόησε το γεγονός ότι το ρεπορτάζ της NY Post δεν βασιζόταν σε χακαρισμένο υλικό.  Όπως ήταν αναμενόμενο οι ενέργειες των δύο δικτύων ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του Τραμπ και των υποστηρικτών του, που καταδίκασαν με τον πιο σκληρό τρόπο την απόπειρα λογοκρισίας και την υποκριτική στάση των δύο μέσων που έδειξαν πλέον ξεκάθαρα ότι λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: