Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία της αναισθησίας, εάν έχουμε άσθμα;

Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία της αναισθησίας, εάν έχουμε άσθμα;

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την αναισθησία, το μυαλό τους πηγαίνει στη γενική αναισθησία.

Η γενική αναισθησία είναι όταν κοιμόμαστε για να αποφύγουμε τον πόνο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Τα άτομα με άσθμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της γενικής αναισθησίας, σε σύγκριση με άτομα χωρίς άσθμα. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε άτομα με ανεξέλεγκτο ή σοβαρό άσθμα. Από την άλλη, τα άτομα με καλά ελεγχόμενο και ήπιο άσθμα μπορούν συνήθως να υποβληθούν σε γενική αναισθησία με ασφάλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα να συζητήσουμε τους κινδύνους με τον γιατρό μας εκ των προτέρων.

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την αναισθησία, συχνά σκέφτονται τη γενική αναισθησία. Η γενική αναισθησία είναι όταν κοιμόμαστε για να αποφύγουμε τον πόνο κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης.

Μπορούμε να κάνουμε αναισθησία εάν έχουμε άσθμα;

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε την ιατρική ομάδα πριν από τη χειρουργική επέμβαση εάν έχουμε άσθμα. Για άτομα με ελεγχόμενο και ήπιο άσθμα, η αναισθησία μπορεί συνήθως να χορηγηθεί με ασφάλεια.

Για άτομα με μη διαχειριζόμενο άσθμα, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να προτείνουν να αναβληθεί η χειρουργική επέμβαση έως ότου το άσθμα μας είναι διαχειρίσιμο, ειδικά εάν έχουμε άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Ορισμένες πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

  • παχυσαρκία
  • προχωρημένη ηλικία
  • κάπνισμα
  • άπνοια στον ύπνο

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της αναισθησίας εάν έχουμε άσθμα;

Τα άτομα με άσθμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης βρογχόσπασμου όταν λαμβάνουν γενική αναισθησία. Ο βρογχόσπασμος μειώνει την ποσότητα αέρα που μπορεί να εισέλθει και να βγει από τους πνεύμονές μας, οδηγώντας σε υποξαιμία. Ο ιατρικός όρος υποξαιμία, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα μας.

Η υποξαιμία μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μια άλλη κατάσταση, την υποξία, όπου οι ιστοί του σώματός μας δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.

Η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, την καρδιά ή άλλα σημαντικά όργανα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη οργάνων μέσα σε λίγα λεπτά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η υποξία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Οι περισσότερες επιπλοκές από τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα εμφανίζονται αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση στο δωμάτιο αποκατάστασης.

Πώς να προετοιμαστούμε εάν έχουμε άσθμα και πρόκειται να μας χορηγηθεί αναισθησία;

Τις εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μπορούμε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: