Πόσο στοίχισαν τα 11 λεπτά του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα -Χλευασμός από Ίλον Μασκ (vid) | ΣΚΑΪ

Πόσο στοίχισαν τα 11 λεπτά του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα -Χλευασμός από Ίλον Μασκ (vid)

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Την Τρίτη 20/7 ο Τζεφ Μπέζος έκανε το ταξίδι που ετοίμαζε για δυο δεκαετίες. Δηλαδή, στο διάστημα. Έντεκα λεπτά αργότερα, ήταν πίσω στη γη. Ας δούμε πόσα έδωσε για αυτήν την εμπειρία, την οποία λοιδώρησε ο ανταγωνιστής του, Ίλον Μασκ.

Κάθε λεπτό που πέρασε ο Τζεφ Μπέζος, για να ‘ακουμπήσει’ την άκρη του διαστήματος, του κόστισε 550.000.000 δολάρια, ενώ η συνολική του περιουσία εκτιμάται στα 205 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tα έντεκα λεπτά που πέρασε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη πάνω από τη γη προκάλεσαν τη χλεύη του δεύτερου πιο πλούσιου κατοίκου της γης, Ίλον Μασκ.

Ας δούμε πρώτα το βίντεο που πόσταρε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο YouTube η Blue Origin, η εταιρία που προφανώς και ανήκει στον Μπέζος, ο οποίος πέρασε δυο δεκαετίες από τη ζωή του -χρησιμοποιώντας άπειρα από τα χρήματα που έβγαλε από το Amazon -για να δει τη γη από ψηλά.

 

 

Η πτήση αφορούσε το ταξίδι ακριβώς πάνω από τη γραμμή Kármán, μια νοητή γραμμή 62 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η οποία χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του ορίου μεταξύ της ατμόσφαιρας της γης και του διαστήματος. Πριν την εκτίναξη ήταν γνωστό πως το ταξίδι θα διαρκέσει κοντά στα 11 λεπτά. Μόνο για τρία το πλήρωμα θα ζούσε την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, σε πραγματική συνθήκη -και όχι σε εξομοιωτή. Μαζί με τον Τζεφ Μπέζος, πέταξαν ο αδελφός του, Μαρκ, ένας 81χρονος αεροπόρος (Ουόλι Φανκ) και ο 18χρονος φοιτητής, Όλιβερ Ντίμαν.

Αφότου επέστρεψε στη γη, ο Μπέζος ευχαρίστησε το πλήρωμα, όσους δούλεψαν για αυτό το project και “όλους τους υπαλλήλους της Amazon, όπως και κάθε πελάτη, γιατί εσείς ήσασταν παιδιά που πληρώσατε για όλο αυτό”. Πόσα στοίχισε όλο αυτό; Σύμφωνα με στοιχεία της NASA, το διαστημόπλοιο κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αποστολή. Το πίσω μέρος των πυραύλων (orbiter) κοστίζει 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι τα βασικά έξοδα. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα. Κατά το Distractify, το σύνολο έφτασε στα 5.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια από τις θέσεις (αυτός που την έκλεισε την έδωσε πίσω, γιατί προέκυψε πρόβλημα με το πρόγραμμα του και δεν μπορούσε να πετάξει) δημοπρατήθηκε για 28 εκατομμύρια.

Πάμε τώρα, και στο σχόλιο του ανταγωνιστή -σε όλα τα επίπεδα- του πιο πλούσιο ανθρώπου της γης, Ίλον Μασκ για αυτό που έκανε ο Μπέζος την Τρίτη 20/7. Ουσιαστικά, διευκρίνισε, με μια μεγάλη δόση ειρωνείας, πως το ταξίδι θα ήταν υποτροχιακό. Δηλαδή, μόνο να άγγιζε την άκρη του διαστήματος (δεν θα έμπαινε σε τροχιά) πριν επιστρέψει στη γη. Πληροφορίες ήθελαν τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: