Πότε έφτασε στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός; | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ο κορωνοϊός ίσως είχε φτάσει στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019

Ο κορωνοϊός Sars-COV-2 είχε μολύνει ανθρώπους σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019 και στις αρχές του 2020, πριν αυτά τα κρούσματα καταγραφούν επισήμως από τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Αυτό προκύπτει από μια μεγάλη κυβερνητική μελέτη, η οποία παρέχει νέες πληροφορίες για τις πρώτες, «αόρατες» εβδομάδες της θανατηφόρας επιδημίας στη χώρα.

Οι επιστήμονες που ανέλυσαν δείγματα αίματος που ελήφθησαν για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, εντόπισαν επτά άτομα σε πολιτείες από το Μισισιπή έως το Ουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια, που είχαν μολυνθεί με τον νέο ιό, ημέρες ή και εβδομάδες πριν από την επίσημη επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων στις περιοχές τους. Τουλάχιστον ένα ζευγάρι είχε ήπια συμπτώματα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο από το περιοδικό Clinical Infectious Diseases την Τρίτη.

Δύο δείγματα, το πρώτο από ένα άτομο από το Ιλινόις και το δεύτερο από ένα άτομο από τη Μασαχουσέτη, χρονολογούνται στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2020, αντίστοιχα, ανέφεραν οι ερευνητές. Τα αντισώματα που βρέθηκαν στα δείγματα εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τη μόλυνση τους.

Ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 που βρέθηκαν στα κατεψυγμένα, αποθηκευμένα δείγματα αίματος είναι μικρός, υποδηλώνοντας ότι τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ ήταν σποραδικά.

Όπως είπαν, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία μόλυνσης σε μόλις εννέα στους 24.079 συμμετέχοντες των οποίων τα δείγματα αίματος ελήφθησαν μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2020 και 18 Μαρτίου 2020, για το ερευνητικό πρόγραμμα NIH.

Ωστόσο, τα ευρήματα παρέχουν στοιχεία ότι ο νέος κορωνοϊός μόλυνε τους Αμερικανούς πριν αναγνωριστούν τα πρώτα περιστατικά. Δύο από τα κρούσματα εμφανίστηκαν επίσης εβδομάδες πριν οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας επιβεβαιώσουν ότι ο ιός είχε φτάσει στις ΗΠΑ και πριν ξεκινήσουν να ελέγχουν ευρέως ανθρώπους.

«Μας βοηθά να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τη γεωγραφική εξάπλωση του ιού στη χώρα εκείνες τις πρώτες μέρες της επιδημίας», δήλωσε ο Κέρι Αλτχοφ, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας και αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins στο Βαλτιμόρη

Τα κρούσματα που διαπίστωσαν οι ερευνητές, είπε ο Δρ Αλτχοφ, υποδηλώνουν ότι ο νέος ιός «εξαπλώθηκε ίσως σε πολιτείες που δεν είχαμε απαραίτητα στο ραντάρ μας πριν».

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη να είναι ευρέως διαθέσιμα τα τεστ όσο το δυνατόν νωρίτερα όταν συμβαίνει ένα ξέσπασμα, είπε. Με περιορισμένο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: