Πότισμα φυτών στις διακοπές: Πέντε αυτοσχέδιες και πρακτικές λύσεις

Πότισμα φυτών στις διακοπές: Πέντε αυτοσχέδιες και πρακτικές λύσεις

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές και να ξεκουραστείτε! Αλλά πριν φύγετε, θα πρέπει να βρείτε λύση για τα φυτά σας εφόσον δεν διαθέτετε αυτόματο πότισμα.
Θα είναι κρίμα να επιστρέψετε από τις διακοπές και να δείτε τα φυτά που φροντίζατε ένα χρόνο να έχουν μαραθεί ή ξεραθεί.
Οι επιλογές που έχετε είναι αρκετές , ιδιαίτερα πρακτικές και το σημαντικότερο, αυτοσχέδιες.
Αυτοσχέδιο ποτιστικό με μπουκάλι
Από τις πιο απλές λύσεις αυτοσχέδιου ποτίσματος είναι τα πλαστικά μπουκάλια. Συγκεντρώστε από τώρα μπουκάλια του ενός λίτρου ή και μεγαλύτερα, κάντε μικρές τρύπες στο καπάκι ( να είναι πραγματικά μικρές, διαφορετικά το νερό θα αδειάσει μέσα σε 1- 2 μέρες) και αφού κλείσετε καλά το μπουκάλι, τοποθετήστε τα στο χώμα της γλάστρας ( ανάποδα πάντα). Όσο πιο κοντά στη βάση του φυτού είναι, τόσο καλύτερα.

Μπανιέρα
Εάν οι γλάστρες που έχετε δεν είναι πολλές και χωράνε στην μπανιέρα, μπορείτε να τις βάλετε εκεί πριν φύγετε.  Απλώστε στη μπανιέρα μια μεγάλη πετσέτα, τοποθετήστε πάνω τις γλάστρες και γεμίστε την με νερό (μερικά εκατοστά και όχι μέχρι τη μέση). Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα μικρότερα γλαστάκια τα οποία ποτίστε τα με τον ίδιο τρόπο στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτή η μέθοδος θα διατηρήσει «ζωντανά» τα φυτά σας έως και για μία εβδομάδα.
Πιατάκι με πέτρες
Απλώστε στα πιατάκια της κάθε γλάστρας πέτρες και καλύψτε τις με νερό. Τοποθετήστε πάνω τη γλάστρα αφού προηγουμένως έχετε ελέγξει ότι οι τρύπες στη βάση ( της γλάστρας) είναι ανοιχτές. Αυτή η λύση είναι για ολιγοήμερη απουσία καθώς το νερό εξατμίζεται.

Πλαστική σακούλα
Βρείτε μια πλαστική σακούλα αρκετά μεγάλη για να καλύψετε τα φυτά σας. Τοποθετήστε ξύλινα στηρίγματα ώστε η σακούλα να μην ακουμπάει τα φύλλα και γενικά το φυτό. Το μικρό θερμοκήπιο θα διατηρήσει την απαιτούμενη υγρασία που χρειάζονται τα φυτά για να μην ξεραθούν. Αν επιλέξετε αυτή τη λύση, τα φυτά δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Σακουλάκια νερού
Στα καταστήματα κηπουρικής μπορείτε να βρείτε σακουλάκια για πότισμα διασφαλίζοντας αυτονομία νερού στα φυτά για περίπου δύο εβδομάδες. Φυσικά μπορείτε να κρεμάσετε περισσότερες από μία σακούλες και να τις συνδέσετε μεταξύ τους αν θέλετε να απουσιάσετε περισσότερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: proflowers.com

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: