ΠΟΥ για εμβόλιο : Οι νέοι ίσως περιμένουν μέχρι το 2022 – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

ΠΟΥ για εμβόλιο : Οι νέοι ίσως περιμένουν μέχρι το 2022

Η επικεφαλής επιστήμων του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν προειδοποίησε ότι παρά τις παγκόσμιες προσπάθειες για άμεση ανάπτυξη αποτελεσματικού εμβολίου, οι άμεσοι μαζικοί εμβολιασμοί είναι απίθανοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι θα ξεκινήσει με τους επαγγελματίες υγείας και τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, όμως ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι εξ αυτών διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, στη συνέχεια να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, και τα λοιπά», εξήγησε η Σουαμινάθαν.

Κορωνοϊός : Τρομάζουν τα νέα στοιχεία – Αύξηση 36% των θανάτων – Ποια η κρίσιμη περίοδος για «καραντίνα» [πίνακας]

«Ένας υγιής νέος άνθρωπος ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένει μέχρι το 2022», τόνισε.

Δύο υποψήφια εμβόλια, εκείνα της Johnson&Johnson και της AstraZeneca διέκοψαν τις δοκιμές τους για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον, η παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που θα αποδειχθεί αποτελεσματικό θα αποτελέσει άθλο και θα οδηγήσει σε σκληρές αποφάσεις για το ποιος θα έχει προτεραιότητα στην ανοσία.

Η Σουαμινάθαν προειδοποίησε επίσης ότι κανείς δεν θα πρέπει να επαναπαύεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη θνητότητα του κοροναϊού, λέγοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων (ξεπέρασαν τα 100.000 την ημέρα στην Ευρώπη) θα ακολουθηθεί και από αύξηση της θνητότητας.

Αν και οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί στους περίπου 5.000 την ημέρα σε σχέση με τους 7.500 στην κορύφωση του Απριλίου, όπως εξήγησε έχουν αυξηθεί οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ.

«Η αύξηση της θνητότητας πάντα απέχει περίπου δύο εβδομάδες από την αύξηση των κρουσμάτων», τόνισε σε εκδήλωση του ΠΟΥ. «Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε από τη μείωση των νεκρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει δοκιμές εμβολίων σε παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι και εκείνα ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένουν πολύ περισσότερο καιρό μέχρι να εμβολιαστούν.

Πηγή: www.theguardian.com

Μακρόν κατά «ισλαμικού αυτονομισμού»: Τα εμπόδια και οι αντιδράσεις

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: