ΠΟΥ για προέλευση κορωνοϊού: Ανοιχτές όλες οι θεωρίες

ΠΟΥ για προέλευση κορωνοϊού: Ανοιχτές όλες οι θεωρίες

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Όλες οι θεωρίες παραμένουν ακόμη ανοιχτές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, αυτήν την εβδομάδα είπαν ότι δεν εξετάζουν πλέον αν ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο, μια υπόθεση που θεωρείται πολύ απίθανη.

Οι ΗΠΑ ωστόσο ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τα ευρήματα της αποστολής.

«Τέθηκαν κάποια ερωτήματα, για το αν έχουν αποκλειστεί κάποιες θεωρίες. Αφού μίλησα με ορισμένα μέλη της ομάδας, θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη», είπε ο Τέντρος.

Καθηγητής Τζονς Χόπκινς: Η Κίνα έδωσε ελεγχόμενη και περιορισμένη πρόσβαση στην ομάδα του ΠΟΥ

Δεν έβγαλε πειστικές απαντήσεις – μέχρι τώρα τουλάχιστον – η επίσκεψη της ειδικής ομάδας επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ουχάν της Κίνας, με σκοπό να ερευνήσουν τα διαθέσιμα δεδομένα και να αποφανθούν για την ακριβή προέλευση του κορωνοϊού, που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να συντάξει ολοκληρωμένη έκθεση για τα ευρήματα της ομάδας, ωστόσο κάποιες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει (πχ για τη μετάδοση του ιού μέσω κατεψυγμένων τροφίμων), προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε μέλη της ομάδας του ΠΟΥ.

«Είναι απογοητευτικό που βγήκαν πράγματα πριν από την επίσημη έκθεση. Η επιστήμη πρέπει να μας οδηγήσει έξω από αυτή την πανδημία και να αποτρέψει την επόμενη. Οι γεωπολιτικές μάχες έχουν δυσκολέψει αυτό το έργο. Έχει έρθει η ώρα να εμπιστευθούμε τα παγκόσμια συστήματα που στήσαμε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και να τους δώσουμε μια ευκαιρία» ανέφερε σχετικά το μέλος της ομάδας, Πέτερ Ντάζακ.

Από την πλευρά του, ένας άλλος επιστήμονας, που συμμετείχε στην ομάδα ειδικών του ΠΟΥ, ο Βλαντιμίρ Ντέντκοβ, μίλησε στο RT, προσπαθώντας να δώσει ένα περίγραμμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ουχάν. «Η μετάδοση του ιού δεν έγινε απευθείας από νυχτερίδα σε άνθρωπο. Δεν περιμέναμε να καταλήξουμε από την αρχή στον εντοπισμό της προέλευσης του κορωνοϊού. Δεν βλέπουμε πως υπάρχει λόγος η Κίνα να κρύψει κάτι, ενώ είναι εξαιρετικά απίθανο ο ιός να προήλθε από κάποιο κινέζικο εργαστήριο» σημείωσε ο Ντέτνκοβ.

Κι ενώ από την πλευρά του ΠΟΥ γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος πως η Κίνα δεν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: