Πού να επενδύσετε τα χρήματά σας σήμερα: Τι απαντά ένας από τους καλύτερους επενδυτές στην ιστορία | ΣΚΑΪ

Πού να επενδύσετε τα χρήματά σας σήμερα: Τι απαντά ένας από τους καλύτερους επενδυτές στην ιστορία

Αφότου έβγαλε 20 δισ. δολάρια σορτάροντας την αμερικανική αγορά ακινήτων, πριν από μία δεκαετία, όλοι τον ρωτούν ποιο θα είναι το επόμενο big trade του. Παρότι στα χρόνια αυτά δεν βρήκε κάτι που να μπορεί να ανταγωνιστεί το φημισμένο «big short», εντούτοις σήμερα, ο Τζον Πόλσον βλέπει και πάλι σημάδια υπερβολικής κερδοσκοπίας στις αγορές.

Οι αυξανόμενες τιμές τον ανησυχούν όλο και περισσότερο, όμως η αγορά που –κατά την άποψή του- αποτελεί ξεκάθαρα μία φούσκα, δεν είναι άλλη από εκείνη των κρυπτονομισμάτων. «Δεν θα σύστηνα σε κανέναν να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα», λέει μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, καθώς θεωρεί ότι αυτά «τελικά θα αποδειχθούν άνευ αξίας».

Αντίθετα, ο Πόλσον επιμένει –όπως κάνει εδώ και χρόνια- να ποντάρει στον χρυσό, εκτιμώντας ότι η μεγάλη επέκταση της προσφοράς χρήματος θα φέρει τον πληθωρισμό πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις και άρα θα ωφελήσει το πολύτιμο μέταλλο.

Βέβαια, οι μέχρι στιγμής επενδύσεις του στον χρυσό δεν έχουν καταφέρει να δώσουν στον Πόλσον το επόμενο «μεγάλο trade». Με τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Paulson & Co να πέφτουν από τα 38 δισ. δολάρια που ήταν το 2011 στα 9 δισ.  δολάρια το 2019, ο διαχειριστής αποφάσισε να μετατρέψει το hedge fund του σε family office, κάτι που σημαίνει ότι πλέον ασχολείται μόνο με την επένδυση των δικών του χρημάτων και όχι πελατών. Όπως λέει, αυτό που ήθελε πάντα ήταν να επενδύει και όχι να ασχολείται με το επιχειρηματικό κομμάτι.

Με τη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο άνθρωπος που γράφτηκε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών, έδωσε μία γεύση της στρατηγικής που θα πρότεινε σήμερα.

Έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από το trade στα subprime δάνεια. Έχεις βρει εσύ ή κάποιος άλλος κάτι εξίσου καλό;

Δεν έχω βρει κάτι που να είναι τόσο ασύμμετρο  όσο εκείνο το trade. Ασύμμετρο σημαίνει ότι θα μπορούσες να χάσεις λίγα εάν βγεις χαμένος, αλλά να βγάλεις 100 φορές εάν βγεις κερδισμένος. Τα περισσότερα trades είναι συμμετρικά. Θα μπορούσες να βγάλεις πολλά, αλλά πρέπει να ρισκάρεις πολλά. Και εάν κάνεις λάθος, θα σε πονέσει.

Όμως η αγορά που εμφανίζει τις πιο στρεβλές τιμές σήμερα είναι τα ομόλογα. Έχουμε τον πληθωρισμό σήμερα, που είναι πολύ μεγαλύτερος των μακροπρόθεσμων αποδόσεων και υπάρχει η αντίληψη στην αγορά ότι είναι μεταβατικός. Πιστεύω ότι πείστηκαν από την «γραμμή» της Fed ότι ο πληθωρισμός είναι μόνο προσωρινός, λόγω της επανεκκίνησης της οικονομίας και ότι τελικά θα υποχωρήσει. Όμως, εάν δεν υποχωρήσει ή εάν υποχωρήσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: