Πούτιν: Σταθερή η οικονομία- Θετική δυναμική στη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία

Logo Image

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση παρουσιάζει θετική τάση, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανέφερε την Κυριακή ότι ελπίζει πως οι Ρώσοι στρατιώτες θα έχουν περαιτέρω κέρδη μετά το Σολεντάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, μια κατάληψη την οποία το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται.

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουμε ακόμη περισσότερο με τα στρατιωτικά τους αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Σχολιάζοντας επίσης την πορεία της οικονομίας έκανε λόγο για σταθερή κατάσταση.  «Η κατάσταση στην οικονομία είναι σταθερή», ο Πούτιν. «Πολύ καλύτερα από αυτό που προέβλεψαν οι αντίπαλοί μας αλλά και από αυτό που προβλέπαμε εμείς».

Αφού η Δύση επέβαλε στη Ρωσία τις πιο αυστηρές κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ρωσική οικονομία έχει δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Στρέφεται όμως όλο και περισσότερο προς την Κίνα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ανεργία είναι βασικός δείκτης της κατάστασης της οικονομίας. «Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο και έχει, κυρίως, πτωτική τάση», είπε.

Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε το 2022 υπό το βάρος των κυρώσεων, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι προέβλεπαν οι περισσότεροι οικονομολόγοι. Η ρωσική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία των 2,14 τρισ. δολαρίων θα συρρικνωθεί κατά 0,8% το 2023.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: