Πρ.Παυλόπουλος: « Παύλος Γιαννακόπουλος: Στον δρόμο της δημιουργίας με άμεμπτη αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία»

Πρ.Παυλόπουλος: « Παύλος Γιαννακόπουλος: Στον δρόμο της δημιουργίας με άμεμπτη αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία»

 Η ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του Ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-PAVLOS D. GIANNAKOPOULOS FOUNDATION»

«Ευχαριστώ θερμώς την Οικογένεια του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου –και ιδιαιτέρως τον γιο του και συνεχιστή του Δημήτρη- για την εξαιρετική τιμή που μου περιποιεί δίνοντάς μου την ευκαιρία ν’ αποτίσω φόρο τιμής στην μνήμη του, με την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης της λειτουργίας του Ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-PAVLOS D. GIANNAKOPOULOS FOUNDATION». Θα μπορούσα δε να συνοψίσω τις λίγες σκέψεις, τις οποίες θα σας εκθέσω – διευκρινίζοντας πως οι σκέψεις αυτές απορρέουν και από προσωπικά μου βιώματα αφού, λόγω της στενής φιλίας που μας συνέδεε, έζησα εκ του σύνεγγυς μέρος της πολυδιάστατης πορείας του- επισημαίνοντας ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε υπόδειγμα Έλληνα, ο οποίος κατά την δραστηριοποίησή του στον επιχειρηματικό τομέα πορεύθηκε τον δρόμο της δημιουργίας συνδυάζοντας, αρμονικά και ιδανικά, την άμεμπτη αξιοπρέπεια με την κοινωνική ευαισθησία.

Ι.    Γεννημένος την 20ή Αυγούστου 1922 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Σελλασία Λακωνίας, φοίτησε στην τότε ΑΣΟΕΕ ενώ, παραλλήλως, εργαζόταν στο φαρμακείο του πατέρα του Δημήτρη, στην οδό Πειραιώς. Ήταν αυτή η εμπειρία του αλλά και το άκρως ανήσυχο και διορατικό  επιχειρηματικό του «δαιμόνιο» που τον οδήγησαν, το 1960, να ιδρύσει την «ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ», εταιρεία εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων διεθνών φαρμακευτικών οίκων, στην οδό Σωκράτους. Ένδεκα χρόνια αργότερα, το 1971 και αφού είχε εξαπλωθεί, με μεγάλη επιτυχία, και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίδρυσε την «ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.». Η οποία  έμελλε ν’ αναδειχθεί -κυρίως μετά το 1995, όταν και ιδρύθηκε η θυγατρική «ΒΙΑΝ Α.Ε» -σε πραγματικό «κολοσσό», για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον,  στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, υπό την ευρεία του όρου έννοια που περιλαμβάνει και παραφαρμακευτικά καθώς και ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Εξ ού και η δραστηριοποίηση της «ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.» πολύ πέρα από τα όρια του Τόπου μας, με όρους πλήρους διαφάνειας και αποφυγής κάθε είδους διαπλοκής, η οποία έχει τόσο ταλανίσει και συνεχίζει να ταλανίζει την Ελληνική Οικονομία. Και εδώ οφείλω ν’ αναδείξω ότι, παρά την γενικότερη στάση του να μην κοινολογεί τις αγαθοεργές πράξεις του- είναι, άλλωστε, σε όλους γνωστό πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η οικογένειά του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: