Προανακριτική: Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εξέταση του Χρ. Καλογρίτσα

Προανακριτική:  Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εξέταση του Χρ. Καλογρίτσα

Τη Δευτέρα στις 11 π.μ. θα συνεχιστεί η εξέταση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Κατά την απογευματινή κατάθεση του, ο επιχειρηματίας φέρεται, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, να λέει ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα ΜΜΕ και να διαψεύδει ότι οφείλει 3 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τον κ. Καλογρίτσα να παραδέχεται ότι έβαλε 14,5 εκατ. και σημείωσαν ότι αντί για «μπροστινός» του κ. Παππά, ήταν «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου.

Πηγές της ΝΔ: Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα ΜΜΕ – Διέψευσε ότι οφείλει 3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλει 3 εκατ. ευρώ: «Αν τα όφειλα δε θα ήμουν εδώ. Δεν είπα πως θέλω να κερδίσω λεφτά» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Καλογρίτσα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο: «Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Ο επιχειρηματίας φέρεται, επίσης, να αποκάλυψε πως έδινε χρήματα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να έκανε λόγο για κοινή συμφωνία με την πλευρά Παππά προκειμένου να υπάρχουν εικονικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής της εταιρίας στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν τους εξής διάλογους του κ. Καλογρίτσα με βουλευτές:

Αθ. Πλεύρης (βουλευτής της ΝΔ): Για τα αλλά Μέσα, εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;

Χρ. Καλογρίτσας: Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν «διευκολυντικά» χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς.

Αθ. Πλεύρης: Πού δώσατε λεφτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αυτά τα περίφημα 8 εκατ. ευρώ είναι χρήματα που … (διακόπτει).

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;

Χρ. Καλογρίτσας: Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο.

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά στο «Κόκκινο»;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι [..] Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Για τα ΜΜΕ

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: