Πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής: «Προστατέψτε το άθλημα»

Πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής: «Προστατέψτε το άθλημα»

Τις νέες προοπτικές ώστε το ελληνικό χάντμπολ να ανέβει επίπεδο, ανέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Γκαντής.

Ο ισχυρός άνδρας της ΟΧΕ μίλησε για τις διαμαρτυρίες των σωματείων στις διαιτησίας, που αποσταθεροποιούν το άθλημα και εξήγησε τους τρόπους ώστε το άθλημα να ανέβει επίπεδο.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή είναι η ακόλουθη:

«Με τη δράση στις διοργανώσεις να κορυφώνεται, και τους τίτλους, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς να κρίνονται προσεχώς στους αγωνιστικούς χώρους, είναι καθήκον μας να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους όσους αποτελούν μέρος του οικοδομήματος του ελληνικού χάντμπολ, ώστε να εστιάσουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, εκεί όπου βρίσκονται οι αληθινοί πρωταγωνιστές, οι αθλητές και οι αθλήτριες.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις, υπήρξαν υπερβολικές αντιδράσεις, ανακοινώσεις, αναρτήσεις και συμπεριφορές. Κάποιοι επιλέγουν να διαμαρτυρηθούν επειδή έχουν δίκιο, κάποιοι από συνήθεια, κάποιοι για να προκαταβάλλουν καταστάσεις ή ακόμη επειδή νομίζουν ότι μπορεί να κερδίσουν μελλοντική εύνοια. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι αυτές οι πρακτικές αποσταθεροποιούν τα πρωταθλήματα και δίνουν την αίσθηση της παρωδίας, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ξεκάθαρα, λοιπόν, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο άθλημα, αλλά μακροπρόθεσμα και ενάντια στα ίδια τα σωματεία τους.

Θα πρέπει άπαντες να θεωρούν δεδομένο ότι τα αρμόδια όργανα του αθλήματος λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την προάσπιση του fair play. Όλα τα σωματεία, οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές, αξίζουν τον σεβασμό και τη δίκαιη αντιμετώπιση. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται με ακραίες συμπεριφορές. Κατακτιέται με ήθος και επίπεδο συμπεριφοράς, τέτοιο που να δίνει το παράδειγμα και σε άλλους αθλητές, αθλήτριες και προπονητές να ακολουθήσουν. Από την άλλη πλευρά, οι διαιτητές οφείλουν να εξηγούν επαρκώς τις αποφάσεις τους, να αποδέχονται και να προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους και να τηρούν με ευλάβεια τους κανόνες. Να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια και σεβασμό προς τους πρωταγωνιστές και τους παράγοντες και τους αθλήματος.

Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό χάντμπολ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του περνώντας μέσα από συμπληγάδες, όπως ήταν η οικονομική κρίση και η πανδημία. Σήμερα, μετά την απόδοση των χρημάτων από τον στοιχηματισμό στα σωματεία και τη θέσπιση ξεκάθαρων κριτηρίων από πλευράς της Πολιτείας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: