Προκλητικός χάρτης από την Τουρκία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τουρκία : Προκλητικός χάρτης αναβιώνει την οθωμανική αυτοκρατορία – Οργή Ρωσίας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Την προκλητική ατζέντα Ερντογάν και την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας οραματίζονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ξετρύπωσαν μελέτη από το 2009 του πολιτικού αναλυτή και ιδρυτή της εταιρείας Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν.

Την ώρα λοιπόν που ο σουλτάνος προσπαθεί να απλώσει χείρα φιλίας προς την ΕΕ και την Αμερική, εκμεταλλευόμενος την αναταραχή με τον κορωνοϊό στην πρώτη και την αλλαγή εξουσίας στη δεύτερη, δεν ξεχνάει όμως να υπενθυμίσει ότι δεν έχει αφήσει στην άκρη για λίγο τις νεο-οθωμανικές του αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Στην κατάψυξη η χώρα – Live η κακοκαιρία – Απόψε χτυπά την Αθήνα

Πρώτα λοιπόν από το τηλεοπτικό κανάλι TGRT και στη συνέχεια από άλλα – κατά κύριο λόγο φιλοκυβερνητικά – μέσα όπως το Takvim, Ahaber και Haberler, παρουσιάστηκε ο χάρτης που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και γεωπολιτικών αναλύσεων και παρουσιάζει την Τουρκία ως υπερδύναμη έως το 2050.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων, «κόκκινες» εμφανίζονται στον χάρτη του Stratfor: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.

Με… «μπαγιάτικες» προβλέψεις από το 2009 οι Τούρκοι οραματίζονται την επέκταση της επιρροής τους

Βέβαια, αυτό που ξέχασαν να αναφέρουν τόσο τα τουρκικά όσο και αρκετά ελληνικά μέσα, είναι ότι το βιβλίο αυτό έχει κυκλοφορήσει από το 2009. Δηλαδή οι προβλέψεις αυτές του Φρίντμαν, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Τα επόμενα 100 χρόνια: Μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα», έχουν ιστορία… 12 χρόνων.

Ο Φρίντμαν τονίζει στο βιβλίο ότι η Ρωσία περιβάλλεται από κράτη με τα οποία έχει συγκρούσεις και κινδυνεύει πολύ εάν υπάρξει σύγκρουση μαζί τους να κατακερματιστεί. Η Τουρκία και η Πολωνία θα αποκτήσουν μια πολύ ισχυρότερη γεωστρατηγική θέση την επόμενη περίοδο και θα γίνουν περιφερειακοί ηγέτες.

Ανάμεσα στις άλλες ευφάνταστες – αν μη τι άλλο – προβλέψεις του ιδρυτή της Stratfor, συγκαταλέγονται η κατάρρευση της ΕΕ, μια συμμαχία της Τουρκίας με την Ιαπωνία και ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: