Προκλητικός ο Ακάρ: Συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου

Προκλητικός ο Ακάρ: Συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου

Στο συνηθισμένο προκλητικό μοτίβο κινήθηκε για ακόμη μία φορά ο Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που η Άγκυρα προχώρησε σε έκδοση παράνομης Navtex, στην οποία απάντησε η Ελλάδα.
Κατά την επίσκεψή του στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία, συνοδευόμενος από την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έκανε λόγo για «προκλήσεις» της ελληνικής πλευράς που «εξοπλίζει παράνομα νησιά του Αιγαίου».
Συγκεκριμένα, ο Ακάρ σημείωσε «πως οι ενέργειες της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου των οποίων η κυριαρχία δεν δίνεται με κανέναν τρόπο στην Ελλάδα, αγνοούνται εντελώς κι αντιθέτως παρουσιάζουν ως πρόκληση τις έρευνες του Oruc Reis, μια στάση που δεν αρμόζει σε έναν καλό γείτονα».
Στη συνέχεια, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο, όπου και εκεί ήταν ιδιαίτερα προκλητικός σχετικά με την προοπτική μιας λύσης στο Κυπριακό, λέγοντας πως  η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει τουρκική παρουσία στη χώρα εδώ και αιώνες».

MSB HULUSİ AKAR: “Mehmetçik, Tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Azerbaycan’daki görevlerinin başına gidecek. Bununla ilgili olarak da özelikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı. Onların nakliyesiyle ilgili Hava Kuvvetlerimiz de hazır.”https://t.co/Nm2dd71rQ7 pic.twitter.com/A11jajeQIe
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 21, 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: