Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και παρά το lockdown μπορείτε να έχετε ένα γεμάτο διήμερο με τα παιδιά.Είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα, λόγω της δουλειάς σας αλλά και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των παιδιών.
Ξεκινήστε τη μέρα σας χαλαρά, χωρίς ξυπνητήρια και απολαύστε με ηρεμία το πρωινό που θα ετοιμάσετε όλοι μαζί. Καθίστε και οργανώστε τη μέρα ώστε κι εσείς να μην κάνετε όλη την ώρα δουλειές και τα παιδιά να μην είναι μπροστά σε μια οθόνη.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Έχουμε και λέμε: 
Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια
Αν έχετε ήδη στολίσει ή το έχετε στο πρόγραμμα, είναι ευκαιρία να ανανεώσετε τα στολίδια. Τι κι αν τα καταστήματα είναι κλειστά; Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, και θα είναι εξίσου όμορφα και πρωτότυπα. Με υλικά που έχετε σπίτι σας, όπως μανταλάκια, γυάλινα βαζάκια, ξυλάκια κανέλας, μπορείτε να φτιάξετε όμορφα διακοσμητικά στολίδια για το δέντρο σας. Πάρτε ιδέες για στολίδια εδώ.

Φτιάξτε κουλουράκια και διακοσμήστε τα 
Τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα των παιδιών και στο διαδίκτυο υπάρχουν ουκ ολίγες συνταγές για να τα φτιάξετε όπως τα θέλετε, ανάλογα με τα γούστα και τα υλικά που έχετε σπίτι σας. Αρκετές όμως είναι και οι επιλογές όσον αφορά τη διακόσμησή τους. Εκτός από τα κλασικά σχέδια, μπορείτε να πετύχετε εντυπωσιακή διακόσμηση στα μπισκότα σας με τρόπους και αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι σας και δεν είχατε καν σκεφτεί.Δείτε δέκα έξυπνες ιδέες διακόσμησης εδώ.
Φτιάξτε διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο 
Είναι ευκαιρία τώρα που είστε σπίτι να δημιουργήσετε και να ανανεώσετε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου με κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας. Μάλιστα, για πολλές από αυτές δεν χρειάζεται να αγοράσετε υλικά, αλλά να αξιοποιήσετε αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι σας όπως για παράδειγμα τα παλιά CD που δε χρησιμοποιείτε πια. Η λεία και γυαλιστερή επιφάνειά τους είναι ιδανική για εντυπωσιακές κατασκευές που θα λατρέψουν τα μικρά σας.Ο τρόπος είναι απλός και μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Κάντε γυμναστική παρέα με τα παιδιά
Η καθιστική ζωή κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι. Και ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν βοηθά. Γι΄αυτό σας προτείνουμε να κάνετε γυμναστική με τα παιδιά ( ακόμα κι αν βαριέστε). Θα δείτε είναι διασκεδαστικό και θα αλλάξει η διάθεση όλων σας. Σας προτείνουμε ένα 20λεπτο πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Δείτε το εδώ.
Περιηγηθείτε σε μουσεία 
Με ένα κλικ από τον υπολογιστή σας μπορείτε να ξεναγηθείτε στους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: