Προτάσεις ΟΟΣΑ: Μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους – Ενίσχυση επιχειρήσεων με κανονιστικά μέτρα

Προτάσεις ΟΟΣΑ: Μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους - Ενίσχυση επιχειρήσεων με κανονιστικά μέτρα

Ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή δίνει η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2023, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη για μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και ενίσχυσης των επιχειρήσεων με κανονιστικά μέτρα.

Ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος για την Ελλάδα της Οικονομικής Διεύθυνσης του ΟΟΣΑ Tim Bulman, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ΟΟΣΑ, επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται από τις άλλες ελληνικές περιφέρειες όσον αφορά τον στόχο των μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2030» και συμπλήρωσε πως «υπολογίζεται πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως το 2030 θα έχει μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55%». Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό που απαιτείται τα επόμενα χρόνια, είναι η Ελλάδα να έχει υψηλό επίπεδο αποτελεσμάτων, αποδόσεων, όσον αφορά την ενέργεια, αλλά και μείωση του συνόλου των εκπομπών».

Σύμφωνα με τον κ. Bulman, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του 2020, ενώ για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των εκπομπών στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και της γεωργίας αλλά και βελτίωσης των οδικών μεταφορών. Εκτίμησε ότι στην παραγωγή ρεύματος σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί σε άλλους τομείς όπου θα είναι πιο δύσκολο να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ειδικά για τις μεταφορές, σχολίασε ότι το 85% των εκπομπών προέρχεται από τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, γι’ αυτό σημείωσε ότι η πρόκληση για τη χώρα είναι να κινηθεί σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, για παράδειγμα τα ηλεκτρικά οχήματα, σε έναν πιο καινούριο στόλο αυτοκινήτων με μικρότερες εκπομπές και στην ευρύτερη χρήση του σιδηροδρόμου. Σε ό,τι αφορά τα κτίρια πρότεινε την ανακαίνισή τους, με υποστήριξη της χρηματοδότησής τους, ενώ για τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις) ανέφερε ότι τα ασφάλιστρα είναι πολύ υψηλά στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως είναι εφικτή η δημιουργία ασφαλίστρων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικοί κίνδυνοι. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η δόμηση σε περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές, κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Η κατάσταση της οικονομίας και οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: