Πρωταθλητής γεμάτος με MVP

Πρωταθλητής γεμάτος με MVP


Ο Αραμπί με 33% ευστοχία, ο Βαλμπουενά με τη μεγαλύτερη δημιουργία ευκαιριών. Ο Τσιμίκας με τις περισσότερες σέντρες, ο Μπουχαλάκης με τις περισσότερες πάσες στην επίθεση. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, την ομάδα που είναι γεμάτη με MVP.

Το ντέρμπι του “Σπύρος Λούης” ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ήταν για τους ερυθρόλευκους μια μικρογραφία της φετινής σεζόν στη Super League που τους έφερε να επιστρέφουν στην κορυφή.

Ποιοτικότερο ρόστερ, σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, περισσότεροι και πιο κλασάτοι πρωταγωνιστές, ομάδα δουλεμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με περισσότερη ένταση, ξεκάθαρο πλάνο, δυνατότητα αντιμετώπισης οποιονδήποτε συνθηκών.

ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Αυτός ήταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20. Αυτός ήταν και στο “Σπύρος Λούης”. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν στο πρώτο ημίχρονο ο,τι ήθελαν. Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τελική και στο ίδιο διάστημα η ομάδα του Μαρτίνς απειλούσε όπως το επιθυμούσε.

Με στημένες φάσεις και ωραίες σχεδιασμένες κομπίνες, με ανεβάσματα του Τσιμίκα και σέντρες, με παιχνίδι από τον επιτελικό μέσο, απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, μετά από κλέψιμο που βρίσκει την άμυνα απροετοίμαστη, με τελειώματα του φορ, με τελειώματα εκείνου που λειτουργεί ως δεύτερος επιθετικός.

Οι απουσίες της ΑΕΚ μεγάλωσαν την ήδη υπάρχουσα διαφορά και το αποτέλεσμα ήταν μια εικόνα που έπειθε τον κάθε θεατή πως δεν υπήρχε σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε κανένα επίπεδο: ποιότητα, λύσεις, οργάνωση, ένταση.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας εμφατικά. Και όχι, το εμφατικά δεν προκύπτει ούτε από τη διαφορά στη βαθμολογία, ούτε από το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έφτασαν αήττητοι στη μαθητική κατάκτηση και οδεύουν στο να μην χάσουν κανένα ματς, παρά το γεγονός πως τα ντέρμπι φέτος είναι διπλάσια.

Η διαφορά φτιάχνεται και από τον αντίπαλο, δεν είναι μόνο δική σου δουλειά, ισχύει για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ισχύει και για το Λίβερπουλ-Σίτι. Το αήττητο είναι προφανώς σπουδαίο επίτευγμα, αλλά η χαοτική φύση του ποδοσφαίρου λέει πως τέτοια ρεκόρ βασίζονται στην ποιότητα όσο και στις συγκυρίες: μπορείς μια φορά να χάσεις, ακόμα κι αν κάνεις το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού είναι εμφατική για κάτι περισσότερο από τη διαφορά ή το αήττητο: για την αγωνιστική του εικόνα και το ποδόσφαιρο που έπαιξε….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: