Πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στο Ιράν – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στο Ιράν

Αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν υπό τον υπουργό Εξωτερικών επισκέφθηκε σήμερα την Τεχεράνη για να συζητήσει με Ιρανούς αξιωματούχους την οικονομική και μεταναστευτική κρίση στο Αφγανιστάν, για πρώτη φορά αφότου οι ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα.

Το Ιράν, όπως και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα, δεν έχει αναγνωρίσει το νέο Ισλαμικό Εμιράτο που ίδρυσαν οι Ταλιμπάν, αφού κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου.

Φρανς Τίμερμανς – «Αν η πράσινη μετάβαση δεν είναι δίκαιη, δεν θα υλοποιηθεί»

«Η επίσκεψη έχει στόχο να συζητηθούν πολιτικά, οικονομικά ζητήματα, όπως και ζητήματα διέλευσης και μετανάστευσης», έγραψε στο Twitter ο Αμπντούλ Κάχαρ Μπάλχι εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Αμίρ Χαν Μουτάκι, έχει ήδη συναντηθεί μία φορά με Ιρανούς αξιωματούχους, διευκρίνισε ο Μπάλχι.

Το Ιράν, που μοιράζεται συνοριογραμμή μήκους 900 χιλιομέτρων με το Αφγανιστάν, δεν είχε αναγνωρίσει ούτε το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν (1996-2001). Τους τελευταίους μήνες η Τεχεράνη φαίνεται να κάνει προσπάθειες προσέγγισης των ισλαμιστών, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωρίσει την κυβέρνησή τους.

«Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε κοντά στην αναγνώριση» των Ταλιμπάν, είχε επισημάνει αυτή την εβδομάδα ο Σαΐντ Χαντιμπζαντέχ εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τους ισλαμιστές να προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας.

Οι Ταλιμπάν έχουν σχηματίσει μια κυβέρνηση που αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες, οι οποίοι ανήκουν σχεδόν στο σύνολό τους στην εθνότητα παστούν. Παράλληλα έχουν περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών, προκαλώντας την καταδίκη των περισσότερων χωρών.

Το Ιράν, όπου ήδη ζουν εκατομμύρια Αφγανοί, ανησυχεί ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών στο έδαφός του, καθώς το Αφγανιστάν είναι αντιμέτωπο με μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Lockdown – Οι 10.000 ψυχιατρικοί εγκλεισμοί και το προφίλ του εγκλήματος
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στο Ιράν - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: