Πρωτοψάλτης: «Χρονιά-ορόσημο το 2022 για τη ΔΥΠΑ»

«Η χρονιά που πέρασε αποτελεί ορόσημο για τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)»δηλώνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.

Μιλά για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομλογήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεξέλιξη του τέως ΟΑΕΔ σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό φορέα, που έχει ως στόχο την ταχύτερη δυνατή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και την εύρεση κατάλληλου προσωπικού από τις επιχειρήσεις, ενώ, ταυτόχρονα, υλοποίησε καινοτόμες δράσεις και νέα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων» .

Δυναμικός και κομβικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ

Όπως επισημαίνει, με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», η ΔΥΠΑ κλήθηκε να αναλάβει έναν ακόμα πιο δυναμικό και κομβικό ρόλο στην αγορά εργασίας, αλλά και να συμβάλει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις άξονες:

α) Αναδιοργανώθηκε η λειτουργία της, ώστε να είναι μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή υπηρεσία απασχόλησης, που θα εξυπηρετεί ταχύτερα τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ανέλαβε νέες αρμοδιότητες και ενισχύθηκε με νέα εργαλεία για την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής.

β) Εξοπλίστηκε με νέα ψηφιακά και καινοτόμα εργαλεία που στηρίζουν τους ανέργους και ενισχύουν τις δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης.

γ) Ανέλαβε την ουσιαστική αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, μέσω ενός νέου συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης.

Θετικά τα αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πρωτοψάλτης σημειώνει ότι, στον τομέα της απασχόλησης, ο πήχης τέθηκε υψηλά για το 2022, καθώς η ΔΥΠΑ υλοποίησε μία νέα γενιά προγραμμάτων απασχόλησης με 30.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας για ανέργους, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ άλλες 30.000 θέσεις «άνοιξαν», κυρίως με πόρους ΕΣΠΑ, με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Τα προγράμματα, που υλοποιήθηκαν, ήταν δύο ειδών, εκείνα που επιδοτούν ένα σημαντικό μέρος του μισθού και των εισφορών – έως και το 100% – του ανέργου που προσλαμβάνεται σε νέα θέση εργασίας στην επιχείρηση και προγράμματα που επιδοτούν τους ανέργους με 14.800 ευρώ, για να ανοίξουν την επιχείρησή τους.

Επίσης, σχεδιάστηκαν δράσεις με γεωγραφική στόχευση, σε περιοχές που είναι θύλακες υψηλής ανεργίας, όπως στις λιγότερο ανεπτυγμένες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: