Προβλήματα σε ελληνόκτητα πλοία από προμήθεια VLSFO στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Logo Image

Προβλήματα αντιμετώπισαν, την περασμένη χρονιά, πολλά πλοία που προμηθεύτηκαν πετρέλαιο από το λιμάνι του Ρότερνταμ.  Πρόκειται για πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO), ένα προϊόν που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, και η παραγωγή του οποίου συνήθως είναι τύπου blend.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», αναφέρθηκαν πολλά περιστατικά με πλοία που προμηθεύτικαν πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας θείου στο Ρότερνταμ, και την ευρύτερη περιοχή, και παρουσίασαν πρόβλημα στις αντλίες πετρελαίου και στις μηχανές τους.

Τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αφορούν πλοία ελληνικών συμφερόντων. Στα περισσότερα περιστατικά, αναφέρουν οι πληροφορίες, βρέθηκαν μετά από εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις οι ουσίες ginkgol και cardol που ανήκουν στην οικογένεια των φαινολών (phenols).

Εικάζεται ότι αυτές οι ουσίες είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν καθώς δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο καύσιμο.

Οι πλοιοκτήτες που τα πλοία τους έχουν επηρεαστεί, έχουν ζητήσει από το λιμάνι του Ρότερνταμ να πράξει όπως το λιμάνι της Σιγκαπούρης σε παρόμοια περιστατικά, όταν μετά από δικούς του δειγματοληπτικούς ελέγχους απαγόρευσε στους τοπικούς προμηθευτές τις χημικές ουσίες που είχαν δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα σε πάνω από 80 πλοία την περίοδο Μάρτιος-Απρίλιος 2022.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: