Ψάχνει κατεύθυνση και ισορροπίες το ΧΑ- Ελλάκτωρ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ έσωσαν την παρτίδα

Ψάχνει κατεύθυνση και ισορροπίες το ΧΑ- Ελλάκτωρ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ έσωσαν την παρτίδα

Εντός, εκτός και επί τα αυτά” παραμένει το χρηματιστήριο, απουσία καταλυτών που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και τάση, δίνοντας κατεύθυνση στην αγορά. Δύο blue chips των κατασκευών – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ – με μικρή βοήθεια από τις τράπεζες κράτησαν σήμερα σε θετικό πρόσημο τον ΓΔ, χωρίς ουσιώδη ημερήσια μεταβολή. Ολα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τη συνέχεια, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πάλι στις τράπεζες, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για την πώληση των τραπεζικών συμμετοχών του ΤΧΣ.

.Αναλυτές και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν ότι η αγορά έχει μπεί σε φάση συσσώρευσης μετά από μία εβδομάδα ανόδου, που έφερε τον ΓΔ στα όρια ισχυρής αντίστασης. Ο νέος ανοδικός κύκλος μπορεί να ξεκινήσει με αυξημένες εισροές κεφαλαίων από ξένα χαρτοφυλάκια και με τη συνδρομή ειδήσεων-καταλυτών

 Σημαντική παράμετρος θα είναι βέβαια το κλίμα που θα διαμορφωθεί διεθνώς. Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά. Κέρδη της τάξεως του 0,90% καταγράφουν  αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, ενώ ο FT100 του Λονδίνου κερδίζει 1,05%.

Ρευστό σκηνικό στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος επιβραδύνθηκε για έκτο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο (ετήσιος ρυθμός 6,5%, από 7,1% τον Νοέμβριο). Κατά 0,40% ενισχύεται ο Dow Jones, σχεδόν αμετάβλητος ο S&P500, οριακά στο κόκκινο ο Nasdaq.

Ιδιαίτερα θετική εικόνα και στις αγορές ομολόγων. Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών και των ευρωπαϊκών κρατικών χρεογράφων. Η απόδοση του 10ετούς πήγε σήμερα και κάτω από 4%, κλείνοντας στο 4,04%, υποχωρώντας κατά 12 μονάδες βάσης.

Μετοχές και δείκτες

Η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων του ΧΑ δείχνει ότι η αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών. Οσο υπάρχει αδυναμία υπέρβασης της αντίστασης στα υψηλά 12μήνου, περί τις 970- 973 μονάδες, αυξάνονται οι πιθανότητες μιάς διόρθωσης, η οποία θα είναι μάλλον περιορισμένου εύρους και μικρής χρονικής διάρκειας.

Η σεναριολογία για τις τράπεζες ενδέχεται να αναθερμανθεί τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του κλάδου, που έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα βρέθηκαν στο κόκκινο, αλλά άντεξαν στην πίεση και ο κλαδικός τους δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας με +0,32% έχοντας σημειώσει χαμηλό ημέρας -0,83%.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή μεταβολή +0,06%, κλείνοντας στις 964,25 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά πήγε από -0,28% μέχρι +0,25%.

Ανεπαίσθητη μεταβολή -0,03% σημείωσε  ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, …

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: