Ψηφιακός μετασχηματισμός: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αξιοποίηση πόρων, «φρένο» στο clawback

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αξιοποίηση πόρων, «φρένο» στο clawback

Με μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή ξεκίνησε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον «Ψηφιακό μετασχηματισμό στην Υγεία» που διοργανώνει Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων, την Πέμπτη (22/04/2021).
Την έναρξη κήρυξε ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο της σημερινής συζήτησης. Παράλληλα, τόνισε τη δέσμευση του ΣΑΦΕΕ στη διοργάνωση συνεδρίων με στοχευμένη θεματολογία ώστε να συμβάλλει στη συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει η ψηφιοποίηση σημαντικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς αλλά και στους παρόχους. Ως προς την επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, που περιλαμβάνεται στο εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόνισε ότι «οι οργανωτικές μεταρρυθμίσεις, όμως, θα πρέπει να φέρουν βελτιστοποίηση της χρήσης των χρηματοδοτικών πόρων. Κρίσιμο είναι οι εξοικονομήσεις που θα προκύψουν, να επανεπενδυθούν στο σύστημα υγείας και κυρίως σε τομείς που εδώ και χρόνια υποχρηματοδοτούνται από το κράτος και επαφίενται στις ιδιωτικές πληρωμές των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μιλώντας για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας μπορεί να προσφέρει τα δομικά εργαλεία για τον περιορισμό της ζήτησης, που εδώ και χρόνια συζητάμε. Επειδή όμως τα αποτελέσματα θα τα δούμε μακροπρόθεσμα, χρειάζεται να υπάρξει παρέμβαση σήμερα και να αυξηθεί ουσιαστικά το όριο του δημόσιου προϋπολογισμού φαρμάκου, ώστε να ξεμπερδέψουμε με τα δυσθεώρητα clawback που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

Για τις επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, επισήμανε ότι «ήδη ο κλάδος διαθέτει σημαντική πείρα στην ενίσχυση της ψηφιακής καινοτομίας και το “πράσινο αποτύπωμα” που αφήνει. Τα προηγούμενα χρόνια η φαρμακοβιομηχανία έχει ολοκληρώσει εξειδικευμένα project που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, τη δημιουργία ερευνητικών κόμβων και την εφοδιαστική αλυσίδα.Οι φαρμακευτικές εταιρείες συμβάλλουν στις προσπάθειες για εκπαίδευση με επίκεντρο τον ασθενή. Υποστηρίζουν αποτελεσματικά e-Health εφαρμογές για την παροχή καθοδήγησης στους ασθενείς με real-time παρακολούθηση. Οι σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές υγείας προσφέρουν μεθόδους για τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: gossip-tv.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: