Πτώση στη Wall- Πάνω από 150 μονάδες έχασε ο Dow

Πτώση στη Wall- Πάνω από 150 μονάδες έχασε ο Dow

Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ωθούμενη από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, ενώ δίχως ουσιαστική διαφοροποίηση παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, κατά τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν έφτασε στις 71 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από τις 70,3 μονάδες του Αυγούστου. Οι αναλυτές περίμεναν να βρεθεί στις 72 μονάδες. Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών καταναλωτικών συνθηκών έπεσε στις 77,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 78,5 τον Αύγουστο, όπως αναφέρει το Reuters.  Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών αυξήθηκε 67,1 μονάδες από 65,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η έρευνα του Μίτσιγκαν δείχνει ότι οι Αμερικανοί αναμένουν πως οι τιμές θα αυξηθούν την επόμενη χρονιά κατά 4,7%. Τον Αύγουστο προέβλεπαν άνοδο 4,6%. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί στο 2,9%, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.

Η Fitch αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της τον Ιούνιο. Ειδικότερα, ο οίκος αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί κατά 6% φέτος έναντι 6,3% που ανέμενε προηγουμένως λόγω των νέων εξάρσεων της πανδημίας και των νέων περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν κάποιες χώρες.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7%, μετά από πτώση 1,1% τον Ιούλιο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν απώλειες 0,7%. Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,8%, αρκετά πάνω από την πρόβλεψη για άνοδο κατά 0,1%.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 20.000 στις 332.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 322.000.

Η Wall Street Journal αποκάλυψε πως ο όμιλος διαχείρισης επενδύσεων Invesco συζητά τη συγχώνευσή της με τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της State Street Corp.

Δημοσίευμα του CNBC τονίζει πως μία ημέρα πριν η Goldman Sachs ανακοινώσει την εξαγορά της GreenSky έναντι 2,2 δισ. δολαρίων, έγινα συναλλαγές επί δικαιωμάτων προαίρεσης που αμέσως εκτοξεύτηκαν σε αξία και σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς δείχνουν γνώση της συμφωνίας εκ των προτέρων. Ειδικότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, trader αγόρασε 8.000 δικαιώματα προαίρεσης που θα απέδιδαν μόνο αν η τιμή της GreenSky έφτανε πάνω από10 δολάρια. Μετά την επισημοποίηση του ντιλ, η αξία των συμβολαίων, καθένα από τα οποία…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: