«Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία: Οι εσωκομματικές κάλπες και οι νέες ισορροπίες

«Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία: Οι εσωκομματικές κάλπες και οι νέες ισορροπίες

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Στους ρυθμούς των επικείμενων συνεδρίων κινούνται Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής,  με τα κομματικά επιτελεία να παίρνουν θέση μάχης. Παλαιά αλλά και ανερχόμενα στελέχη ετοιμάζονται για τη μάχη του σταυρού, ιδεολογικές πλατφόρμες «ζυμώνονται» και εσωκομματικά … πάθη απειλούν να επιστρέψουν.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατούν πιο «ήρεμα» νερά, καθώς η υπεροχή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα λειτουργεί συσπειρωτικά. Στάση αναμονής επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ακόμα δεν έχει κλειδώσει η οριστική ημερομηνία του συνεδρίου. Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου (σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου).

Νέα Δημοκρατία : Ραντεβού τον Δεκέμβριο 

Για ένα ήσυχο συνέδριο- που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου-  ετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά που διατηρεί η κυβέρνηση με βάση τις δημοσκοπήσεις δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στα «γαλάζια» στελέχη και δεν αφήνει ουσιαστικά περιθώρια για εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. 

Πάντως σημασία έχει και το πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες ανάμεσα σε όσους κοιτούν πρωτίστως προς την κεντροδεξιά  αλλά και στους εκφραστές μιας πιο δεξιάς ατζέντας. Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αν. Σαμαρά αλλά και το κατά πόσον θα υπάρξει ομιλία του Κ. Καραμανλή (που δεν είθισται να κάνει ανάλογες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια).

Στο συνέδριο – που θα εκλέξει τη νέα πολιτική επιτροπή – θα λάβουν μέρος περίπου 5000 άτομα. Στις εσωκομματικες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου θα αναδειχθούν οι πρόεδροι και  τα μέλη των δημοτικών και των περιφερειακών οργανώσεων συν 1000 σύνεδροι  από την κομματική βάση. Μάλιστα για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα ψήφου και μέσω του υπολογιστή, καθώς η πανδημία αποτέλεσε αφορμή για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. 

Στην πρώτη γραμμή για τη διοργάνωση του συνεδρίου βρίσκονται τρία πρόσωπα :  ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Μπρατάκος, και ο  Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου. Όσον αφορά την ατζέντα του «γαλάζιου» συνεδρίου στο επίκεντρο θα βρεθούν μια σειρά θεμάτων πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων είναι και η κλιματική κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητείται ημερομηνία για το συνέδριο

Φουντώνει  η συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο εκτός απροόπτου θα γίνει μέσα στον χειμώνα. Στην Κουμουνδούρου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: