Ράλι ανάκαμψης των ομολόγων – Μεγάλη πτώση αποδόσεων

Sell off στα ομόλογα της Ευρωζώνης -Μεγάλη πτώση τιμών, στα ύψη οι αποδόσεις

 Εντυπωσιακή μεταστροφή κλίματος σημειώνεται στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων – και στην ελληνική – καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, στα χρηματιστήρια αυξάνεται το ρίσκο και οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Οι μετακινήσεις κεφαλαίων, η αυξανόμενη ζήτηση και οι αγοραστικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ προκαλούν μεγάλη άνοδο τιμών των ομολόγων της Ευρωζώνης, που βυθίζονταν τις προηγούμενες μέρες ενόψει μεγάλων αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Οι αποδόσεις αποκλιμακώνονται αντιστοίχως.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 8,5 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε  1,86%. Κατά 6-8 μονάδες υποχωρούν επίσης οι αποδόσεις του αντίστοιχου γαλλικού, ολλανδικού, ισπανικού και ιταλικού χρεογράφου.

Τη γενική τάση ακολουθούν και τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, που οι αποδόσεις τους τους είχαν εκτιναχθεί τις προηγούμενες μέρες πάνω από τα “όρια συναγερμού” για την ενεργοποίηση του μηχανισμού παρέμβασης της ΕΚΤ.

 Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς  υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 8,4 μονάδες βάσης  και διαμορφώνεται οριακά πάνω από το 4,39%. Σημειώνεται ότι χθες είχε φθάσει στο 4,35% και έκλεισε 4,48%.

Του 5ετούς πέφτει 13,3 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 3,67%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: