Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο δεν συμμετέχουν στη δανειακή σύμβαση της La Liga με τη CVC

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο δεν συμμετέχουν στη δανειακή σύμβαση της La Liga με τη CVC

Η La Liga πραγματοποίησε την Πέμπτη (12/8) έκτακτη συνέλευση με τα 42 μέλη της και επικεφαλής τον Χαβιέρ Τεμπάς, όπου υπερψηφίστηκε με 38 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά η συμφωνία της λίγκας με τη CVC για δανεισμό 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, μόνο τέσσερις ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και σύμφωνα με πληροφορίες η Οβιέδο από τη δεύτερη κατηγορία καταψήφισαν τη συμφωνία.

Αρχικά, η CVC έθεσε μια βασική προϋπόθεση στη La Liga, ότι για να κλείσει τη συμφωνία θέλει την υποστήριξη των κορυφαίων συλλόγων της La Liga. Στη συνέχεια υπαναχώρησε και έθεσε όρο της τελευταίας στιγμής ότι η συμφωνία μπορεί να περάσει και χωρίς τη στήριξή τους, ωστόσο εκείνοι δεν θα εισπράξουν τα 300.000.000 που προβλέποντας από τη συμφωνία και θα διατηρήσουν άθικτα τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που δικαιούνται. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παραχωρούν ετησίως το 10% των τηλεοπτικών εσόδων τους για την αποπληρωμή του δανείου σε βάθος 50ετίας.

Ωστόσο, τα 300.000.000 που δεν θα λάβουν όσες ομάδες καταψήφισαν τη συμφωνία θα παραμείνουν διαθέσιμα, σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη εντός τριετίας.

Ο λόγος που τόσο η Ρεάλ (η οποία κινήθηκε νομικά κατά της λίγκας), όσο και η Μπαρτσελόνα δεν θέλουν τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι ότι με το συγκεκριμένο deal θα έχουν δέσμευση για να αγωνίζονται για τα επόμενα 50 χρόνια στη La Liga, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συμμετάσχουν στη European Super League στην οποία παραμένουν ενεργά μέλη μαζί με τη Γιουβέντους.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: