Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας από τον όμιλο Μυτιληναίου – Μέρισμα €0,42

Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας από τον όμιλο Μυτιληναίου - Μέρισμα €0,42

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας επέτυχε ο όμιλος Μυτιληναίου στη χρήση 2021. Οι υψηλές οικονομικές επιδόσεις θα “μεταφραστούν” σε αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους και θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσεις τις κινήσεις επέκτασης και ανάπτυξης των εργασιών της.
Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος, ο ετήσιος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40%(!) και ανήλθε σε 2,66 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 26% και διαμορφώθηκαν σε 162 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. το 2020.

Τα ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,193 ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση να δοθεί  μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίoς ανέφερε:

«Για τη MYTILINEOS το 2021 αποτέλεσε έτος-ορόσημο για τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της, αλλά και μια προπαρασκευαστική περίοδο για τη μετάβαση σε νέα επίπεδα οικονομικής απόδοσης και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας τα επόμενα χρόνια. Πετύχαμε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, ενώ επιπλέον σημαντικές επενδύσεις εισήλθαν σε στάδιο ολοκλήρωσης. Έχοντας αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις από τις αρχές του 2021 για τη μείωση των εκπομπών CO2, επιταχύναμε την εκτέλεση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της ιστορίας της εταιρείας μας, το οποίο κατά τη διάρκεια του έτους υπερέβη τελικά σε συνολική αξία τα €379 εκατ. Παράλληλα δρομολογήθηκαν νέα επενδυτικά σχέδια που ισχυροποιούν την εταιρεία στο νέο περιβάλλον της ενεργειακής μετάβασης.

Σε μία χρονιά σημαντικών προκλήσεων, αποδείξαμε την ικανότητα της MYTILINEOS να αντεπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο και πολλή δουλειά. Στη νέα, πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο απαιτητική “πίστα” που μπαίνουμε το 2022, θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με σθένος και ανανεωμένη δύναμη!»

Μεγάλες επενδύσεις

Κατά τη διάρκεια του 2021, σημειώνει η διοίκηση, η MYTILINEOS παρέμεινε σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης, ανταποκρινόμενη θετικά απέναντι στις προκλήσεις της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης αλλά και των ευρύτερων πληθωριστικών πιέσεων που ενέσκηψαν στο Β’ εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί πλέον η ολοκλήρωση μιας σειράς κρίσιμων επενδύσεων για την αύξηση παραγωγής αλουμινίου, στους 250.000 τόνους (project NEW ERA 250), με την ολοκλήρωση της κατασκευής νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826 MW καθώς και με την ολοκλήρωση ανάπτυξης και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: