Ρεύμα: Κάτω από τα 200 ευρώ η τιμή στην Ελλάδα – Παραμένει η ακριβότερη στην Ευρώπη

Υποχώρησε κάτω από τα  200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλαδα στις τιμές χονδρεμπορικής καταγράφοντας την πρώτη σημαντική βουτιά από τις αρχές της νέας χρονιάς.

Η Ελλάδα μας ωστόσο παραμένει η χώρα με την υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας διατηρώντας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που αντιστοιχούν στο 31,46%. Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ ανέρχεται σχεδόν στο 27% του ηλεκτρικού μείγματος με το φυσικό αέριο στο 22,35% και το λιγνίτη στο 11,75%.

Η δεύτερη ακριβότερη χώρας στην λίστα με τις τιμές ρεύματος είναι για σήμερα η Ιταλία με 157,64 ευρώ η μεγαβατώρα και ακολουθούν η Μάλτα με 156,21 ευρώ/MWh, η Πολωνία με 151,55 ευρώ/MWh.

Σημαντικά χαμηλότερες είναι οι τιμές στις δυτικές χώρες όπως στην Γερμανία με 129,29 ευρώ, το Βέλγιο 126,1 ευρώ και την Γαλλία με 126,41 ευρώ/MWh.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια Φεβρουαρίου υποχωρούν στα 69 ευρώ/ MWh, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πόση διάρκεια θα έχει ακόμη η καλοκαιρία για να συνεχίσει να κρατά χαμηλά τις τιμές του φυσικού αερίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες κρατούν χαμηλά την κατανάλωση και την

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: