Ρεύμα: Ποιοι επαγγελματίες θα λάβουν αναδρομική επιδότηση

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια επαγγελματίες και αγρότες θα λάβουν αναδρομικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022. Επιδιώκοντας να στηρίξει-ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις, κυρίως μικρού και μικρομεσαίου βεληνεκούς, αλλά και τους αγρότες που έχουν λυγίσει την αύξηση των λειτουργικών κοστών, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, το οικονομικό επιτελείο βγάζει από τη φαρέτρα του το «όπλο» της αναδρομικής επιδότησης.

Η στόχευση των ιθυνόντων του ΥΠΟΙΚ είναι προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως τα αρτοποιεία, τα οποία εν μέσω της όξυνσης της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των λιανικών τιμών-το διάστημα Φεβρουαρίου και Μαρτίου, είχαν μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα υπουργεία Οικονομιών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, δικαιούχοι είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με επιχειρηματική δραστηριότητα, με παροχές ισχύος μέχρι 35 KVa και που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια. Το συνολικό ύψος της επιδότησης φτάνει τα 85 εκατ.ευρώ και προέρχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Ειδικότερα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

Α) Έχουν παροχές ισχύος μέχρι και 35 kVA, ή έχουν κύρια δραστηριότητα με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 10.71, (Αρτοποιία παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής ) ήτοι αρτοποιεία, ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης ή έχουν παροχή αγροτικής χρήσης ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης.

Β) Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Ιούλιο του 2022 ήταν συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας) και από τον Αύγουστο του έτους 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022 είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ή σε τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Γ) Έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.

Για τον Ιανουάριο και σ’ ό,τι αφορά τα επαγγελματικά τιμολόγια, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει ανακοινώσει τις ακόλουθες επιδοτήσεις:

  • Για κατανάλωση έως 35 KVa και 2.000 κιλοβατώρες μηνιαία κατανάλωση, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 292 ευρώ η μεγαβατώρα
  • Για κατανάλωση έως 35 KVa και πάνω από 2.000…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: