Ρεζέρβα ή «κιτ επισκευής»;

Ρεζέρβα ή «κιτ επισκευής»;

Εδώ και χρόνια ολοένα και περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα, πωλούνται χωρίς εφεδρικό τροχό, την γνωστή ρεζέρβα. Το γεγονός είναι της… μόδας και σχεδόν κανείς από τους πελάτες δεν υποψιάζεται τι μπορεί να πάθει εξ αιτίας αυτής της νέας …τάσης.
Μάλιστα, σε ενδεχόμενες ερωτήσεις υποψηφίων αγοραστών, ο πωλητής ενημερώνει ότι, αντί της ρεζέρβας υπάρχει το κιτ επισκευής ελαστικού, που μάλιστα παρέχει στον χρήστη μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και εξοικονομεί βάρος.
Τι είναι όμως αυτό το κιτ και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να αποκαταστήσει το ξεφουσκωμένο (για πολλούς λόγους) ελαστικό;
Το κιτ επισκευής ελαστικού, αποτελείται από ένα συμπιεστή αέρα και μια φιάλη με ειδικό υγρό. Στην περίπτωση ελαστικού που έχει χάσει τον αέρα, ο συμπιεστής (που παίρνει ρεύμα από κάποια 12βολτη παροχή του αυτοκινήτου) προωθεί το υγρό περιεχόμενο της φιάλης (που προσαρμόζεται πάνω του) για να φουσκώσει το ελαστικό, στεγανοποιώντας παράλληλα το «τραύμα» που έχει δημιουργηθεί από κάποιο αιχμηρό και ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ αντικείμενο.
Με άλλα λόγια, αν το ελαστικό ξεφούσκωσε επειδή το τρύπησε κάποιο καρφί, βίδα ή ότι άλλο δημιουργώντας του μια τρύπα έως τα 2-3 χιλιοστά, έχει καλώς. Το κιτ επισκευής μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του και ο οδηγός να συνεχίσει στην διαδρομή του.

Όμως, ειδικά στην χώρα μας με την άθλια κατάσταση των δρόμων, αλλά και τις αμέτρητες πανέμορφες χωμάτινες διαδρομές, τα λάστιχα ξεφουσκώνουν (σκάνε κατά το κοινώς λεγόμενο) συνήθως, όχι επειδή τα τρύπησε κάτι, αλλά γιατί κάποια βαθειά λακκούβα, μια αιχμηρή πέτρα, ένα απότομο πεζοδρόμιο (εθνικό σπορ το καβάλημά τους), έσκισε το πλαϊνό, ιδιαίτερα αυτών που διαθέτουν πολύ χαμηλό προφίλ.
Στην περίπτωση αυτή, το κιτ επισκευής «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και η φυσική συνέπεια είναι η ταλαιπωρία και το έξοδο που θα υποστούν οδηγός και επιβάτες, είτε καλώντας οδική βοήθεια (αν έχουν και αν βέβαια μπορεί να προσεγγίσει στο επίμαχο σημείο), είτε με κάποιον άλλο τρόπο εξωτερικής βοήθειας, που ξεκινά από την μεταφορά (μέσω τρίτου) στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ για επισκευή του ελαστικού ή αγορά κάποιου μεταχειρισμένου που ταιριάζει, μέχρι την αναμονή να έρθει ο κατάλληλος εφεδρικός τροχός (πολλά αυτοκίνητα φορούν σπάνιες διαστάσεις ελαστικών) από κάποιο κοντινό αστικό κέντρο που διαθέτει ποικιλία διαστάσεων.

Μερικοί (λίγοι) κατασκευαστές, προκειμένου να ξεπεράσουν τις περιορισμένες δυνατότητες του κιτ επισκευής, υιοθέτησαν τα ελαστικά run flat με πολύ σκληρά πλαϊνά τα οποία ακόμα και ξεφούσκωτα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: