Ρίο – Αντίρριο όπως δεν το έχετε ξαναδεί | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ρίο – Αντίρριο όπως δεν το έχετε ξαναδεί | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μια δορυφορική εικόνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου μήκους 2.833 μέτρων έδωσε στη δημοσιότητα η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

Η εικόνα λήφθηκε από τον δορυφόρο Sentinel-2Α του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus στις 30 Σεπτεμβρίου και η επεξεργασία της πραγματοποιήθηκε από την μονάδα BEYOND.

Υπενθυμίζεται πώς το Copernicus είναι μια συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διαστημική Υπηρεσία ESA.

Τα ραντάρ των δορυφόρων θα διαπερνούν τα σύννεφα και είναι ιδανικά για την μέτρηση της στάθμης σε πλημμύρες ή για την καταγραφή των μετατοπίσεων του εδάφους σε σεισμούς, μεταξύ άλλων. Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, για τη μελέτη του περιβάλλοντος και του κλίματος, τη γεωργία και μια πληθώρα άλλων εφαρμογών.

Ακολουθήστε Ρίο – Αντίρριο όπως δεν το έχετε ξαναδεί | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ρίο – Αντίρριο όπως δεν το έχετε ξαναδεί | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: