Ρώμη: Ως βέλτιστη πρακτική για ανάδειξη πολιτικών στελεχών παρουσιάστηκε το Μητρώο Στελεχών ΝΔ

Ρώμη: Ως βέλτιστη πρακτική για ανάδειξη πολιτικών στελεχών παρουσιάστηκε το Μητρώο Στελεχών ΝΔ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε ως βέλτιστη πρακτική για την προσέλκυση, αξιολόγηση και ανάδειξη πολιτικών στελεχών κατά τη διήμερη συνάντηση του International Republican Institute στη Ρώμη υπό τον τίτλο «Candidate (S)election».

Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε και των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν σε εκπροσώπους κεντροδεξιών πολιτικών κομμάτων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών, κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business, τόνισε ότι «το Μητρώο αποτέλεσε μια ιδέα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο να φέρει “οξυγόνο”  στη ΝΔ, να προσελκύσει ιδέες, ταλέντο και δεξιότητες με νέους υποψήφιους και στελέχη. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό καθώς από το Μητρώο αναδείχθηκαν στελέχη με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, με δεκαετή εργασιακή εμπειρία, πανεπιστημιακή μόρφωση κατά 80% και μεταπτυχιακή κατά 60% και τους μισούς να προέρχονται εκτός των αστικών κέντρων της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης».

Όπως εξήγησε η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, «το Μητρώο Στελεχών δεν ήρθε να αντικαταστήσει τις διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά να τις συμπληρώσει, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας διασύνδεσης του κόμματος με την κοινωνία και ενεργοποίησης των πολιτών για τη συμμετοχή τους στα κοινά. Θελήσαμε να φέρουμε νέους – επιτυχημένους ανθρώπους πιο κοντά στην πολιτική, μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία, αναδεικνύοντας την επόμενη γενιά ηγεσίας της χώρας με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούν οι καιροί».  

Κατά τη διήμερη συνάντηση παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Μητρώο, αλλά και οι βελτιωτικές κινήσεις που έγιναν, ενώ εξετάστηκε πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί αυτό το μοντέλο με άλλα συστήματα ανάδειξης πολιτικών στελεχών.  

Το πρόγραμμα του IRI «Candidate (S)election» θα καταλήξει σε μια ειδική έκδοση – οδηγό που θα απευθύνεται στους αρχηγούς των κεντροδεξιών κομμάτων και το Μητρώο Στελεχών θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό κεφάλαιο ως βέλτιστη πρακτική που «καταφέρνει να συνδυάσει τις σύγχρονες αρχές της αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού από τον ιδιωτικό τομέα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα δεδομένα που έχει η πολιτική δράση».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: