Ρωσία: Η ανασκόπηση της χρονιάς από τον Πούτιν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ρωσία – Η ανασκόπηση της χρονιάς από τον Πούτιν – Υποσχέσεις για το 2022 και την πανδημία

Ο Βλαντίμιρ  Πούτιν δήλωσε σήμερα πως υπερασπίστηκε «σθεναρά» τα συμφέροντα της Ρωσίας το 2021, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την αναζωπύρωση των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις ευχές του προς τους συμπολίτες του για το νέο έτος.

«Υπερασπιστήκαμε σθεναρά και διαρκώς τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια της χώρας μας και των συμπολιτών μας», είπε ο Πούτιν στο παραδοσιακό μήνυμά του για το νέο έτος στη Ρωσία, που μεταδίδεται από την τηλεόραση κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

Η εστίαση πλήρωσε τον λογαριασμό

Να σημειωθεί ότι η χώρα εκτείνεται σε 11 διαφορετικές ζώνες ώρας και οι πιο ανατολικές περιοχές της έχουν ήδη υποδεχτεί το 2022, πολύ πριν από την περιοχή της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι, μία μέρα νωρίτερα, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ένα πλαίσιο μεγάλης έντασης γύρω από την Ουκρανία.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες κατηγορούν την Ρωσία ότι συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, προετοιμάζοντας ενδεχομένως μια εισβολή στη γειτονική χώρα, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, αναφέρθηκε επίσης στην υγειονομική κρίση που συνδέεται με την Covid-19, καθώς  η Ρωσία είναι μία από τις πιο πληγείσες χώρες στον κόσμο, με την ανοσοποίηση να εξελίσσεται αργά.

«Αυτή η ύπουλη ασθένεια κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής του, το επόμενο έτος, είναι να βελτιώσει την ευημερία και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζυράννα Ζατέλη στο Βήμα – «Γράφτηκα πολύ προκειμένου να γράψω»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ρωσία: Η ανασκόπηση της χρονιάς από τον Πούτιν | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: