Ρώσοι δύτες στη γέφυρα της Κριμαίας – Τι ζήτησε ο Πούτιν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κριμαία: Ρώσοι δύτες στη γέφυρα μετά την έκρηξη – Τι ζήτησε ο Πούτιν

Ρώσοι δύτες θα εξετάσουν την Κυριακή τις ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα των Στενών του Κερτς (ή της Κριμαίας), η οποία αποτελεί διάσημο σύμβολο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα και βασική οδό ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις που μάχονται στη νότια Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η έκρηξη του Σαββάτου στη γέφυρα προκάλεσε μηνύματα χαράς από ουκρανούς αξιωματούχους, αλλά όχι ανάληψη ευθύνης. Η Ρωσία δεν απέδωσε αμέσως ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού που ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν είπε ότι οι δύτες θα ξεκινήσουν τη δουλειά στις 6 π.μ. και αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ. «Φυσικά, τα συναισθήματα έχουν πυροδοτηθεί και υπάρχει μια υγιής επιθυμία για εκδίκηση».

Η χερσόνησος είχε καύσιμα που επαρκούν για έναν μήνα και τρόφιμα για περισσότερους από δύο μήνες, είπε. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία θα μπορούσαν να «τροφοδοτηθούν πλήρως» μέσω των υφιστάμενων χερσαίων και θαλάσσιων οδών.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και η γέφυρα της Κριμαίας μήκους 19 χιλιομέτρων που συνδέει την περιοχή με το δίκτυο μεταφορών της άνοιξε με μία μεγάλη γιορτή τέσσερα χρόνια αργότερα από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Κίεβο απαιτεί από τις ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και το ουκρανικό έδαφος που κατέλαβαν στην εισβολή που εξαπέλυσε ο Πούτιν τον Φεβρουάριο.

Η γέφυρα είναι μια σημαντική αρτηρία για τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία και για το λιμάνι της Σεβαστούπολης, του οποίου ο κυβερνήτης είπε στους ντόπιους: «Να είστε ήρεμοι. Μην πανικοβάλλεστε».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η έκρηξη προήλθε από σκόπιμη επίθεση, αλλά η ζημιά σε μια τέτοια δομή υψηλού προφίλ προήλθε εν μέσω ηττών για τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσε να θολώσει περαιτέρω τις διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου ότι η σύγκρουση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

Μεγαλύτερη ασφάλεια ζήτησε ο Πούτιν

Το Σάββατο, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα, καθώς και στην υποδομή που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: